Mâncare şi Băutură — martie 29, 2014 at 10:48

Terină din legume

by

INGREDIENTE
1 kg cartofi
1 borcan cu fasole verde fideluţă
1 kg morcovi
300 g telemea
100 g smântână
3 ouă
2 linguri cu unt
Sare

Terina cu legumeMOD DE PREPARARE

Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert, în coajă, în apă cu sare. Fierbeţi, în vase separate, fasolea verde fideluţă şi morcovii curăţaţi. După ce au fiert, scurgeţi fasolea, tăiaţi morcovii bastonaşe, iar cartofii curăţaţi-i şi tăiaţi-i cuburi mari.

Bateţi smântâna cu ouăle şi un praf de sare. Adăugaţi brânza zdrobită cu furculiţa. Ungeţi o formă termorezistentă cu unt. Aşezaţi un strat de morcovi, câteva linguri din amestecul de smântână, apoi un strat de fasole verde, din nou amestec de smântână şi un strat de cartofi.

Repetaţi operaţiunea până umpleţi forma. Coaceţi 45 de minute. Lăsaţi să se răcorească, după care răsturnaţi terina şi tăiaţi felii grosuţe.

Pofta Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page