Dezvoltare durabilă, Economie — martie 23, 2014 at 10:51

Teodorovici: Vom demara verificări pe POSDRU. Dacă găsim maşini şi locuinţe cumpărate cu fonduri europene, tăiem în carne vie

by

Ministerul Fondurilor Europene va face mai multe verificări pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), în special în zona de achiziţii, a declarat, astăzi, la o conferinţă de profitl, ministrul de resort Eugen Teodorovici, precizând că se va tăia în carne vie dacă se vor descoperi maşini şi locuinţe cumpărate din fonduri UE.

eugenteodoroviciOficialul a declarat că, în cadrul vizitei făcute la Bruxelles, în perioada 18-20 martie, a discutat cu reprezentanţii europeni despre neregulile cu fonduri europene.

„Sunt situaţii unde suntem obligaţi să acţionăm pentru că regulamentul european nu ne lasă să preluăm la nivel de buget de stat toate corecţiile financiare. Zilele acestea am vorbit la Bruxelles despre acest lucru şi vor fi făcute foarte multe verificări pe POSDRU, în special pe achiziţii“, a spus Teodorovici. Acesta a avertizat că acolo unde vor fi găsite maşini sau locuinţe cumpărate din fonduri europene se va tăia „în carne vie“. „Dacă nu vrem să schimbăm sistemul, nu putem avea speranţa că va fi mai bine în 2014 şi în anii care urmează“, a mai spus ministrul.

Eugen Teodorovici a mai explicat că sunt foarte multe contracte pe fonduri europene „unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe lună şi nu face absolut nimic, în afară de a trimite două e-mail-uri şi a scrie o scrisoare“.

Ministerul Fondurilor Europene a preluat recent activitatea şi structurile autorităţilor de management aferente Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Sursa:adevarul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page