Fashion - Tendinţe, Lifestyle — martie 1, 2014 at 12:01

Tendinţe primăvară – vară 2014

by

Noile trenduri ale acestui sezon sunt: opulent și cel minimalist, dacă ești o fire mai dramatică ai putea să mixezi trendurile acestui sezon, purtând peste o rochie minimalistă un cardigan – opulent sau o bijuterie statement din pietre prețioase.

primavara vara

Tendințele anului 2014 vin în antitează, întrucât opulentul reprezintă vestimentație – bijuterie. Vestimentul sau accesoriul este paetat și brodat, transformat într-o adevărată operă de artă. O regulă de bază ar fi ca obiectul opulent, accesoriu sau vestiment, să fie în centrul atenției în ținuta ta. O astfel de piesă te va scoate imediat din anonimat la un cocktail pretențios.

fancy

Minimalismul, în contradictoriu, are vestimente arhi simple, modeste, rafinate și discrete. Culorile preferate sunt cele naturale sau nonculorile (alb și negru).

minimalism

Cel ma preferabil ar fi mixul acestor două, obținând astfel un look simplist dar opulent (luxuriant) în același timp. Și de altfel, cine nu vrea să prindă doi iepuri odată? Poți alege un accesoriu opulent într-un look minimalist.

accesoriu
À la mode. Pliseurile sunt detaliul-vedetă al sezonului. Departe de a fi rigide, acestea se regăsesc în ţinute inedite, de o feminitate contemporană, cu o doză puternică de rafinament. Fustele plisate sunt piesa de rezistenţă a noului sezon. Este uşor de introdus în ţinute de zi cu zi, mai ales că se poartă în toate lungimile (maxi, midi, mini), dar şi în foarte multe stiluri – de la lady like până la grungy hipster. Dacă optaţi pentru o astfel de fustă în nuanţe metalice, aveţi elementul vedetă al ţinutei respective.

fusta plisata

Pastelurile sunt cea mai cuminte tendinţă a sezonului. La fel ca în sezonul rece, se poartă foarte mult rozul pudrat. Se schimba însă texturile materialelor.

pasteluri

Transparenţele. Marii designeri ne provoacă să ne arătăm cât mai mult pielea. Fuste, top-uri, rochii, practic totul se poartă, atâta timp cât se vede prin ele.

transparenta

Prints Mania. Abundenţa imprimeurilor florale, geometrice sau artsy întreţin spiritul liber al unui sezon efervescent. Flori tatuaj, flori 3D, toate sunt la mare căutare în acest sezon. Majoritatea designerilor au introdus aceste motive florale în colecţiile lor.

imprimeuri

Texturi metalizate. Efectele metalice, în fiecare culoare a curcubeului au adus un plus de glamour colecţiilor din acest sezon. Aceste piese sunt mult prea frumoase, pentru a fi purtate doar seara, deci pentru un look cool de toată ziua, alegeţi-vă cu încredere un costum de satin.

metalizat

Feminitate reinventată. Buze conturate în nuanţe tari, linii supradimensionate de eyeliner sau tuşe puternice de albastru sunt doar câteva dintre reperele noului sezon.

face makeup1

Estetica frumosului

Oricât de futuriste sau neconvenţionale ar fi modelele de machiaj propuse pentru a ne inspira sezonul acesta, make-up artistul Alexandru Abagiu ne asigură că, pentru a obţine un look extrem de feminin în tendinţe, e obligatoriu să completăm mascara purtată heavy duty şi pe genele inferioare (Giorgio Armani, Ralph Lauren, Chanel sau Paola Frani) cu pielea perfectă şi buzele în nuanţe naturale. Şi chiar dacă în multe prezentări, a migrat din sfera clasică înspre accentele tribale, eyeliner-ul absolut negru, aplicat într-o combinaţie contrastantă cu nuanţe de alb sau bejuri deschise e de rigueur.

make up

 

Sfatul expertului: „Marchează bine genele la rădăcină şi conferă-le volum către vârfuri. Şi aplică fondul de ten doar prin tapotări cu ajutorul unui bureţel umezit în prealabil. Poţi folosi şi degetele, în special pe zonele unde trebuie camuflată o imperfecţiune”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page