De pe la noi, Editoriale — iulie 29, 2014 at 20:09

Taxăm săracii pentru că bogații nu produc

by

Nu am fost niciodată în Anglia, dar am aflat de la cineva că acolo,cine are venituri până în 500 de lire, nu plătește impozite. În România în schimb, dacă ai câștiga doar un euro pe lună și acela ar fi taxat la greu, pentru că,așa cum spunea și Traian Băsescu, ,,orice venit trebuie impozitat”.

Taxăm săracii pentru că bogații nu producNu spun că alte state sunt foarte generoase cu contribuabilii,atunci când vine vorba de taxe și impozite, dar în România, pe lângă faptul că se impozitează la greu, nivelul de trai al cetățenilor este foarte scăzut, românii având salarii de 5-6 ori mai mici decât cele oferite în țările UE dezvoltate.

Și mai e ceva care este caracteristic plaiurilor mioritice,faptul că majoritatea celor care sunt bogați nu produc practic nimic și nu contribuie deloc la economia națională. Banii acestor miliardari de carton provin exclusiv din conectarea la conducta nesecată de bani a statului. Și pentru că nu produc, nu oferă nici suficiente locuri de muncă, care să contribuie, prin taxe și impozite la bugetul de stat.

Dacă statul nu ar fi furat și căpușat în ultimul hal, cred că doar plata TVA-ului și a accizelor ar putea asigura un buget suficient pentru funcționarea statului și achitarea obligațiilor față de cetățeni. Închipuiți-vă câți bani s-ar încasa, având în vedere că din prețul oricărui produs cumpărat în România și de cumpărat cumpără, tot românul, indiferent că e bogat, sărac, salariat, șomer, copil sau pensionar 24 la sută se duce la stat. La fel, peste 50 la sută din prețul carburanților merge la stat sub formă de accize și taxe, la care se mai adaugă și accizele la produsele considerate de lux sau dăunătoare sănătății, cum ar fi țigările, alcoolul sau cafeaua.

Dar, din cauza faptului că avem o gașcă de super bogați care nu produc nimic și ,,investesc” doar în mașini scumpe, vile, iahturi, avioane și femei, banii trebuie luați de undeva! Și de unde pot fi luați mai lesne,decât de la săraci?

La ora actuală societatea românească este compusă din 80 la sută cetățeni săraci aflați aproape la limita supraviețuirii sau chiar mai rău și restul de 20 la sută cetățeni care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc și cei foarte bogați, această categorie incluzând în special toți șmecherașii, oportuniști și trădătorii care au profitat de situația creată după evenimentele din decembrie 1989.

Sursa: dantanasescu.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page