Evenimente, Ultimile Știri — septembrie 11, 2014 at 20:49

Taste of America

by

26

motto: God Bless America

În data de 10 septembrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în zona Steakhouse, a avut loc evenimentul “ Taste of America”ajuns deja  la cea de-a cincea ediţie, organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti împreună cu organizații ale exportatorilor şi importatorilor americani de produse alimentare şi băuturi prezenţi pe piaţa românească, pentru o degustare de preparate delicioase din carnea de vită Augus renumită pentru gustul și frăgezimea ei, deserturi,  băuturi şi cocktail-uri rafinate. Americanii sunt prezenţi în România prin produsele, serviciile şi spiritualitatea americană. E o formă de integrare firească şi adevărată, care te pune faţă în faţă cu realităţile şi cu beneficiile produselor de calitate.

Dean ThompsonSeara dedicată acestui eveniment a fost deschisă de Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite la București  şi de Monica Dobrescu, agricultural specialist în cadrul The Foreign Agricultural Service ca parte a Ambasadei SUA din România, care reprezintă interesele Departamentul Agriculturii SUA în România.

”Bine ați venit la cea de-a cincea ediție a evenimentului Taste of America, organizat pentru prezentarea calității și gustului distinct al unei întregi serii de produse alimentare americane. Îmi face o deosebită plăcere să văd atâția oameni distinși, astăzi, aici” …  „Vom avea ocazia să gustăm și să apreciem calitatea ridicată și savoarea unor produse alimentare americane: carne de vită cu fructe, nuci și băuturi spirtoase“, a spus Dean Thompson.

americaSeara a continuat cu introducerea în fascinanta lume a poveștilor  despre whiskey-ul american distilat de două, trei ori și păstrat în butoaie de stejar , pe care specialistul în whiskey Tudor Bălteanu a făcut-o oaspeților. A povestit despre Tennessee Whisky reprezentat la această degustare prin mărcile Jack Daniel’s, Jim Beam.

Tudor BălteanuNicolae Lica- Executive Chef al Hotelului JW Marriott, a făcut o demonstrație culinară în care whiskey-ul, fructele și nucile au fost ingredientele perfecte pentru pregătirea cărnii de vită și a deserturilor delicioase, făcând din acest eveniment o sărbătoare a stilului sofisticat al băuturilor spirtoase americane și a gustului preparatelor pe bază de carne de vită, fructe uscate și nuci.

3Poate că vă întrebaţi ce are gust are America?… Se spune  şi s-ar crede că mâncarea americană este numai fast food… nimic mai fals!… Adevărata bucătărie americană este cel mai bine reprezentată de preparatele regionale tradiţionale şi este rezultatul amestecării vechiului cu noul, elaborând mâncăruri deosebit de gustoase. O parte dintre aceste arome şi gusturi minunate au fost dezvăluite în această celebrare, pur și simplu irezistibilă, a celor mai bune produse ale Statelor Unite ale Americii.

39În încheiere, aş dori să menţionăm câteva dintre organizațiile și firmele care au sprijinit evenimentul: US Department for Agriculture, US Distilled Spirits Council, US Meat Export Federation, American Cranberries, Brown-Forman, Jim Beam Brands CO, Intertrade distributie produse alimentare, SanoVita și DEPAL, fructe uscate.

O seară americană magică în România, la JW Marriot… mâncare, băutură, tutun, civilizaţie, atitudine. Eu vreau să merg spre America, voi unde vreţi să mergeţi?

Încercaţi să-i descoperiţi pe americani prin ceea ce au ei mai bun, pentru că ceea ce defineşte omul, aspiraţiile lui către bunăstare, înseamnă mâncarea şi băutura de calitate… dar mai ales ospitalitatea, bunul simţ, amabilitatea, civilizaţia, firescul… toate într-o locaţie de excepţie. Americanii au vrut să ne prezinte cee ce au ei mai bun şi noi apreciem acest lucru.

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălaşa
Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page