Mâncare şi Băutură — mai 8, 2015 at 13:56

Tarte cu roșii și mozzarella

by

Ingrediente pentru 12 portii:
1-2 catei de usturoi,
150 g. de branza de vaci,
6 linguri de ulei,
6 linguri de lapte,
sare si piper,
10 g. praf de copt,
1-2 lingurite de praf de condimente,
300 g. faina,
3 rosii,
220 g. branza tip mozzarella,
1 legatura de busuioc,
ulei de masline,
24 de forme de hartie cerata pentru muffins.

tarte cu mozzarelaMod de preparare

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile. Se spala rosiile si se taie felii.

Se taie branza in felii. Eu am taiat-o cu o forma-floare. Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosie si feliile de mozzarella. Se stropesc tartele cu putin ulei de masline.

Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute, eu insa din lipsa de timp le-am bagat cum erau la cuptor (20 de minute).

Poftă Bună!

Sursa: culinar.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page