Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 28, 2018 at 15:41

Țările partenere importante solicită României să ia în considerare impactul potențial negativ al amendamentelor în materie penală

by

În numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei, Elveției și Statelor Unite vă rugăm să primiți declarația de mai jos:

Noi, partenerii și aliații noștri internaționali din România, invităm toate părțile implicate în modificarea codurilor de procedură penală și penală ale României pentru a evita schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau a corupției.

România a înregistrat progrese considerabile în combaterea corupției și în construirea statului de drept efectiv. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale.

Partenerii UE reamintesc, de asemenea, Concluziile Consiliului privind mecanismul de cooperare și verificare din 12 decembrie 2017, prin care se solicită României să-și concentreze eforturile asupra consolidării în continuare a progreselor înregistrate, evitând luarea de măsuri înapoi și protejând independența judecătorilor și procurorilor.

Urmărim îndeaproape modificările aduse codurilor penale și suntem în continuare îngrijorați de faptul că mai multe sunt susceptibile de a împiedica cooperarea internațională în materie de aplicare a legii și de a avea un impact negativ asupra luptei împotriva criminalității violente, a crimei organizate transnaționale, a crimelor financiare și a traficului de droguri și de persoane.

Încurajăm toate părțile implicate să reconsidere feedback-ul oferit de experții juridici interni, cum ar fi Consiliul Superior al Magistraturii, și să solicite sprijin din partea experților juridici internaționali, precum Grupul de State împotriva Corupției și Comisia de la Veneția.

U.S. Embassy in Romania

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page