Politica, Politica naţională — septembrie 23, 2013 at 15:22

Tãriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei

by

tariceanuLiderul deputaţilor PNL, Cãlin Popescu Tãriceanu, a declarat cã ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constituţional, în contextul revizuirii Constituţiei în 2013, iar cea de-a doua opţiune pe care o sprijinã este republica parlamentarã.

Tãriceanu a apreciat, duminicã, într-o emisiune a postului Realitatea TV, cã în 2013 va trebui realizatã o revizuire a Constituţiei, care sã se bazeze pe un consens al celei mai mari pãrţi a Parlamentului.

El a fost întrebat pentru ce fel de regim statal ar opta în acest context.

“Eu aş opta pentru monarhie, pentru cã eu cred cã monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru cã în plan intern am avea în monarh o persoanã, o instituţie care nu are legãturi partinice cu cei de pe scena politicã, deci este detaşat. (…) Anul trecut, vãzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevãrat om de stat”, a susţinut Tãriceanu, completând cã acesta a ţinut “un discurs al problemelor reale ale României”.

“A doua opţiune e o republicã parlamentarã”, şi-a mai declarat preferinţa fostul premier.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL a afirmat cã în 2013 revizuirea Constituţiei ar trebui sã se realizeze printr-un “consens” şi nu prin impunerea unei formule de cãtre majoritatea parlamentarã.

“Aceastã Constituţie trebuie fãcutã sã dureze, nu vreau sã ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani cã venim cu alta”, a mai spus Tãriceanu.

Sursa: casa-regala.blogspot.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page