Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 3, 2014 at 12:55

Târg inedit de resurse la Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”

by

Ecoambasadorii Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” din Călăraşi au organizat un târg inedit de resurse,la care au participat elevii claselor a III-a şi a IV-a.Timp de o oră, aceştia  au vândut prăjituri pregătite de ei,jucării şi mărţişoare, primind în loc de bani: hârtie, PET-uri, doze şi sticle.

targActivitatea ecologică a fost înscrisă în competiţia naţională EcOprovocarea. „Târgul de resurse”  şi-a propus conştientizarea elevilor cu privire la impactul pe care îl are colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, stimularea interesului pentru astfel de activităţi privind reciclarea, dar şi dezvoltarea personalităţii lor în ceea ce priveşte puterea de convingere. EcOambasadorii şcolii s-au arătat foarte mulţumiţi de rezultatele târgului şi intenţionează să organizeze şi alte asemenea activităţi de colectare a deşeurilor.
Potrivit sursei citate, Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”  din Călăraşi a decis să contribuie la activităţi ecologice şi la campanii de reciclare în vederea reducerii consumului de resurse, „Târgul de resurse” fiind o componenată a proiectelor de protecţie a mediului, desfăşurate de unitatea de învăţământ respectivă. “Ne propunem să îmbinăm utilul cu plăcutul realizând activităţi atractive ,care să aibă în acelaşi timp mare impact  asupra elevilor, determinându-i să colecteze selectiv, ajutând în primul rând mediul înconjurător”, a declarat Manolache–Ionela-Veronica.
EcOprovocarea este o competiţie naţională pe teme de mediu, organizată de Asociaţia ViitorPlus şi având ca sponsor principal compania TenarisSilcotub. La concurs participă patru echipe – două din Călăraşi şi două din Sălaj. Competiţia a demarat în 15 octombrie 2012 şi se va încheia în 15 mai anul curent. 2013. Toate activităţile care se desfăşoară în cadrul acestui concurs au ca tema mediul înconjurător şi protejarea lui, fiind pe bază de voluntariat. Elevii sunt cu atât mai motivaţi să câştige cu cât premiile pe care le pot obţine sunt substanţiale, locul I fiind recompensat, spre exemplu, cu 4.000 de lei.

Prof.Manolache–Ionela-Veronica

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page