Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — martie 20, 2013 at 18:30

TAMAIOASA ROZA 2011 – DOMENIUL COROANEI

by

tamaioasa_rozaRecunoaştere internaţională
Premii vintage 2011
Aur – Bordeaux, Franţa 2012 Challenge International du Vin
Argint – SUA, 2012 Los Angeles International Wine & Spirits Competition
Argint – UK, 2012 International Wine Challenge
Argint – Franţa 2012 Citadelles du Vin
Argint – Franţa 2012 Muscats du Monde
Argint – Franţa 2012 Mondial du Rose
Argint: – Hong Kong, China, 2012 China Wine Awards
Premii vintage 2010:
Aur – Quebec, Canada 2011 Selections Mondiales des Vin de Canada
Argint – SUA, 2011 Wine Tasting Competition, WSWA
Argint Nova – Monaco, 2011 Femmes et Vins du Monde

Tipul vinului: Rosé, demi-dulce
Soiuri: Tămâioasă Roză, sinonimul soiului Muscat Rouge de Frontignan. Provine din aceeaşi familie cu Tămâioasă Românească.
Vintage: 2011

Metoda de vinificare:
Strugurii sunt recoltaţi manual în momentul în care ating un stadiu de coacere de 256 g de zahăr/ 1 litru de suc, şi apoi curăţaţi de ciorchine. Bogaţia aromatică este dată de coaja fructelor, de aceea, pentru extragerea acesteia strugurii sunt supuşi procesului de macerare timp de 24 de ore, la o temperatură curpinsă între 8 şi 10 ºC. Culoare este extrasă tot prin macerare. Urmează apoi o uşoară presare , sucul obţinut fiind fermentat timp de 30 de zile în rezervoare din oţel inoxidabil la temperaturi controlate, cuprinse între 15 şi 18 ºC. Pentru a menţine nivelul zahărului rezidual, fermentaţia a fost oprită prin filtrare.
Note de degustare:
Un strugure salvat de la dispariţie, ce a reuşit să fie apreciat la nivel internaţional în doar câţiva ani de existenţă pe piaţă, câştigând medalia de aur în 2012, la Bordeaux.  Succesul este cu atât mai remarcabil cu cât juriul acestor competiţii preferă vinurile seci. Aromele de piersici, cais alb şi fructe roşii de pădure creează un buchet delicat dar puternic. La gust se simt aceleaşi arome iar finish-ul aminteşte de petale de trandafir şi dulceaţă.
Temperatura de servire recomandată: 8-10ºC.

Culoare frumoasa, stralucitoare, apropiata de cea a foii de ceapa. Nasul expune o suita de arome intense de petale de trandafiri, ierburi aromate, busuioc si cirese albe, care se fac simtite si in gustul foarte bine echilibrat si rotund, cu final de peltea de gutui.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page