De pe la noi, Editoriale — aprilie 15, 2014 at 21:44

Sute de copii din judeţul Călăraşi sunt bătuți, neglijaţi, exploataţi prin muncă sau pentru comiterea de infracțiuni, abuzaţi fizic, emoţional ori sexual.

by

2012-10-1816__ro__ZA__Cersetori in parcare LIDL-Tg Lapus (FP)

În acest timp zeci de miliarde si în jur de 1000 de angajati sunt alocaţi pentru protectia copilului si  a drepturilor sale în judeţul Călăraşi.

Întâmplător sau nu, eu cred  că nu, s-a scurs către  o persoană din redacţia noastră, o serie de informaţii despre lucruri negative care se petrec în sistemul  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.
Această scurgere de informaţii s-a bazat pe cinismul iniţiatorilor, care au avut în vedere sensibilitatea persoanei din redacţia noastră, faţă de copii, ca să  rezolve o problemă organizaţională în DGASPC Călăraşi. 
Am fost acuzati că facem jocurile unei firme de pază apropiată consiliului judeţean

Am auzit chiar, că solutiile ar fi înălţarea gardurilor şi pază. Categoric suntem împotriva acestor solutii. Nu vrem să facem închisori pentru copii. Solutiile sunt educaţia, responsabilitatea, o constiinţă publică sănătoasă,dragostea şi dăruirea  faţă de aceşti copii, în primul rând a celor care sunt plătiţi pentru acest lucru. Aproape 1000 de angajaţi au grijă de câteva sute de copii. Aproape 1000 de familii din judeţul Călăraşi îşi câştigă existenţa de pe urma acestor copii nepăstuiţi.Faceţi-vă DATORIA!

Ni s-au cerut probe. Noi nu avem nici obligaţii şi nici atribuţii. Avem un strigăt de revoltă pentru nepăsare, nesimţire şi furăciune… Nu avem nevoie de probe. Cei responsabili le vor găsi cu uşurinţă, dacă vor. Toată lumea ştie ce se petrece, nimeni nu vrea să vorbească.

Cineva a deschis cutia  Pandorei. Cineva a pus botul şi s-a fript. Pentru mine sunt importanţi copiii – pentru care sunt alocate resurse uriaşe. Persoane din sistem şi acoliţii lor au început să mârâie. Au început să  mârâie şi membri de familie ai persoanelor din sistem…
Au început să apară măsuri represive ale persoanelor cheie din sistem şi se încearcă ascunderea gunoiului sub preş.

news_image_208830_4532

Continuăm strigătul de revoltă cu o nouă realitate frapantă: Copiii cerşetori din Călăraşi – încă un argument al eşecului sistemului de protecţia  copilului, la Călăraşi.

Zeci de miliarde si în jur de 1000 de angajati pentru protecţia copilului si  a drepturilor sale!

Sute de copii din Călăraşi  sunt bătuți, neglijaţi, exploataţi prin muncă sau pentru comiterea de infracțiuni, abuzaţi fizic, emoţional ori sexual. Uneori, chiar părinții sunt violenți cu propriii copii sau se folosesc de ei pentru a obține avantaje financiare.

Copii cerşetori din Călăraşi devin din ce în ce mai agasanţi si agresivi  în Călăraşi. Mai mult chiar se aciuează în cete… sursa viitoare a infrationalităţii. Sunt omniprezenti în parcările de la  River”s Lounge, Careffour, Penny, Piaţa Orizont, la patiserii şi cofetării, în staţiile de autobuz.

Ce face Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi!!!??? 

Nu ştim!… de aceea întrebăm.

Nelu Bălaşa

cutia pandorei

Pandora – prima femeie din lume, potrivit mitologiei greceşti (prin Hesiod) a fost creată cu scopul de răzbunare a zeilor, în special a lui Zeus pentru că Prometeu a furat focul din Olymp şi l-a dăruit oamenilor. Astfel Pandora ar fi fost cea dintâi femeie din lume, creată de Hefaistos şi Athena cu ajutorul celorlalţi zei, la porunca lui Zeus. Fiecare zeu a înzestrat-o cu felurite calităţi: i-au dăruit frumuseţe, graţie, iscusinţă, puterea de a-l fermeca pe bărbat ş.a.m.d. (Şi într-adevăr, cuvântul “Pandora” în greceşte înseamnă “cea dăruită cu toate darurile”).

Hermes i-a sădit în inimă şi viclenia şi minciuna iar Zeus a hotărât ca prin ea să fie pedepsită omenirea – căreia binefăcătorul Prometeu îi dăduse din cer focul. Acestea au fost deci darurile (şi bune, şi rele) pe care, prin cea dintâi femeie, zeii le-au făcut oamenilor.

În marele său poem Munci şi zile, Hesiod povesteşte cum Zeus, ca să se răzbune pe Prometeu şi pe ceilalţi titani, i-a trimis-o pe frumoasa Pandora titanului Epimeteu pe care fratele său, titanul Prometeu, îl avertizase să nu primească nici un dar oferit de vicleanul Zeus. Dar Epimeteu n-a fost în stare să reziste şi, fermecat de frumuseţea Pandorei, a luat-o de soţie. Pandora adusese cu ea şi un ulcior (cutie) plină cu daruri însă având specificaţia de a nu fi deschisă.În casa lui Epimeteu se afla un ulcior mare, cu capac, în care erau închise… toate relele din lume. Pandora neputându-şi stăpâni curiozitatea, a deschis capacul ulciorului, din care numaidecât au ieşit afară nenumăratele rele, răspândindu-se apoi în lume. Numai Speranţa – care rămăsese pe fundul ulciorului – n-a mai putut ieşi, căci între timp Pandora izbutise să închidă capacul. De relele şi necazurile, rămânând doar cu o singură consolare – cu Speranţa.

Cutia Pandorei este deci o exprimare greşită dar utilizată şi rămasă în circulaţie datorită unei traduceri greşite a Mitului Ulciorului Pandorei.

Semnificatie. Ce inseamna a deschide Cutia Pandorei?
Când cineva spune că s-a deschis cutia Pandorei se refera la faptul că anumite lucruri rele se vor întâmpla datorita faptului ca s-a facut ceva ce nu ar trebui să  se facă și astfel consecintele negative urmeaza sa apara (similar cu un efect de unda, aparitia multor consecinte neprevăzute)

Citeşte şi:

[ilink url=”https://www.argumentpress.ro/calarasi-atentie-pedofili-sub-acoperire-umbla-nestingheriti-printre-copiii-nostri/” style=”note”]Călăraşi, Atenţie!!! Pedofili „sub acoperire” umblă nestingheriţi printre copiii noştri…[/ilink]

[ilink url=”https://www.argumentpress.ro/pozitiile-oficialilor-in-cazul-sera-realitati-pe-care-toata-lumea-le-cunoaste-dar-pe-care-nimeni-nu-le-recunoaste/” style=”note”]Poziţiile oficialilor în cazul SERA: Realităţi pe care toată lumea le cunoaşte, dar pe care nimeni nu le recunoaşte…[/ilink]

[ilink url=”https://www.argumentpress.ro/danut-grigoruta-oamenii-au-nevoie-de-adevar/” style=”note”]Dănuţ Grigoruţă: Oamenii au nevoie de adevăr[/ilink]

[ilink url=”https://www.argumentpress.ro/dreptul-la-replica-pentru-niste-ziaristi-prosti-si-nedocumentati-s-n-punct-de-vedere-al-d-g-s-p-c-calarasi-privitor-la-articolul-publicat-de-dl-nelu-balasa-numarul-din-data-de-15-04-2/” style=”note”]Dreptul la replică pentru nişte ziarişti proşti şi nedocumentaţi (s.n): PUNCT DE VEDERE al D.G.A.S.P.C. Călărași privitor la articolul publicat de Dl. Nelu Bălașa în numărul din data de 15.04.2014 al ziarului “Argument”[/ilink]

2 Comments

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page