Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — iulie 23, 2013 at 12:58

Surse de finanţare pentru afaceri 2013

by

finantareFinantarea – un subiect de mare interes pentru intreprinzatorii care doresc sa-si deschida o afacere sau sa-si dezvolte business-urile in derulare. De aceea, am realizat un articol care prezinta 7 surse de finantare pentru afaceri in 2013. Este vorba, in general, despre finantari pentru micii intreprinzatori.

1. Ajutoare de minimis pentru IMM
Acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM in cadrul Programului START, incepe in data de 29.07.2013 ora 10.00  si va fi activa pe site-ul www.aippimm.ro. Obiectivele programului sunt:
– stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii;
– imbunatatirea performantelor economice ale celor existente;
– cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.
Detalii: Acum-finantare-pentru-tinerii-antreprenori-prin-programul-start-2013

2. Credite pentru IMM care angajeaza tineri
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat ca intreprinderile mici si mijlocii care angajeaza tineri pot accesa bani de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
Institutia va acorda, la nivel european, credite in valoare de 6 miliarde de euro pentru sprijinirea IMM-urilor.  “Recomandarea mea este ca intreprinderile mici si mijlocii sa faca demersurile necesare pentru ca de la data de 1 ianuarie 2014 sa poata accesa aceste fonduri.

3. Finantare pentru femeile debutante in afaceri

Femeile debutante in afaceri vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat de pana la 10.000 de euro, indiferent de varsta si de domeniul de activitate in care doresc sa infiinteze firme.
Este vorba despre programul SRL-D, un program sustinut de la buget si derulat de Ministerul Economiei. Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, a spus: “Vrem sa facem altfel programul pentru femeile antreprenor, sa le ajutam cu finantare. .. Vrem sa facem ca la programul start-up, dar fara limita de varsta pentru ca femeile pot incepe o afacere la orice varsta.
Detalii: 10000-de-euro-finantare-nerambursabila-pentru-femeile-debutante-in-afaceri

4. Finantare pentru eco-inovare
Firmele interesate de protejarea mediului prin activitatile pe care le realizeaza pot depune proiecte pentru obtinerea de fonduri nerambursabile in cadrul Programului-cadru pentru competitivitate si inovare, lansat de Comisia Europeana. Programul finanteaza intreprinderile mici si mijlocii care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu eco logic inovator, dar care se confrunta cu dificultati in privinta lansarii pe piata.
Data-limita pana la care se pot depune proiectele este 5 septembrie 2013.
Detalii: fonduri-europene-pentru-afaceri-ecologice-si-eco-inovare

5. Programul de Cooperare Elvetiano-Roman
Obiective: imbunatatirea mediului de afaceri şi a accesului la finantare al IMM-urilor. Prin program se acorda credite IMM pentru investitii. Valoarea maxima a creditului este de 100000CHF/IMM. Durata de rambursare este de 5 ani.

Data de lansare: ianuarie 2014; Detalii: http://www.aippimm.ro
 
6. Growing-up in cadrul ERASMUS pentru tinerii antreprenori

Programul le ofera antreprenorilor romani posibilitatea de a lucra impreuna cu un antreprenor experimentat din alta tara. Stagiul in strainatate poate dura intre una si sase luni. Antreprenorii primesc o suma care va acoperi toate costurile.
Perioada de implementare a programului  este februarie 2013 – ianuarie 2015. 
Inscrierile se pot face pana pe 30 noiembrie 2014.
Atat antreprenorii care doresc sa mearga la schimb de experienta in alta tara, cat si cei care vor sa fie gazda trebuie sa aplice pentru program pe site-ul www.erasmus-entrepreneurs.eu

7. Formare profesionala in comert international 2012 – 2014
Ministerul implementeaza proiectul in cadrul programului Leonardo da Vinci. Perioada de implementare este septembrie 2013 – august 2014. Proiectul ,,Formare profesionala in comert international”,Leonardo Da Vinci are ca parteneri : Estonia, Suedia, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Croatia.
Detalii: http://www.aippimm.ro

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page