Mâncare şi Băutură — august 23, 2014 at 11:30

Supe care se pot pregăti la rece – partea 2

by

Sunt perfecte pentru aceste zile de vara, sunt gustoase si, foarte important, extrem de usor de facut. Toate aceste supe pregatite la rece trebuie facute exact inainte de a fi consumate sau cu foarte putin timp inainte.

supa de pepene galbenSUPA DE PEPENE CU VIN ALB

Supa de pepene cu vin alb este un preparat inedit, care isi poate gasi un binemeritat loc la o cina speciala. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit, foarte bine copt si proaspat, 200 de mililitri de vin alb sec, o lingura de fistic zdrobit bine, un ardei verde pentru ornat si cateva felii de jambon sau salam foarte uscat si de foarte buna calitate.

Pune intr-un blender miezul pepenelui impreuna cu vinul si mixeaza. Adauga fisticul macinat si da la rece. Serveste un bol de supa in care ai pus cateva bucati de jambon sau feliile de salam uscat si decoreaza cu ardei verde tocat marunt.

oarna intr-un bol, pune verdeata, sare si piper.

In loc de castraveti poti sa folosesti dovlecei, in loc de smantana iaurt gras. gustul final in modelezi cu ierburi aromate. merge si un ardei iute, dar si un ardei gras, mai ales in varianta cu dovlecei.

 

SUPA DE PEPENE GALBEN

Supa de pepene galben este ideala pentru aceasta perioada, este fina, parfumata si foarte speciala.

Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit si bine copt. Alege un pepene parfumat. Iti mai trebuie cinci-sase linguri de smantana, un iaurt mic (150 de grame), o lingura de miere. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tai pepenele in doua si sa scoti miezul. Pune miezul taiat in bucati in blender, adauga iaurtul, smantana si mierea. Combina totul bine, in cateva impulsuri. Poti pune un strop de piper (da o aroma incredibila), nucsoara sau putina scortisoara.

Daca vrei poti adauga miere sau iaurt pana ajunge la gustul si consietenta care este pe placul tau.

Lasa supa la frigider pana cand se raceste bine. Serveste supa cu fructe de padure congelate puse direct in supa (afine sau zmeura) si adauga frunze de menta tocate foarte marunt. Este delicioasa!

SUPA DE PEPENE CU VIN ALB

Supa de pepene cu vin alb este un preparat inedit, care isi poate gasi un binemeritat loc la o cina speciala. Pentru patru portii mari ai nevoie de un pepene galben potrivit, foarte bine copt si proaspat, 200 de mililitri de vin alb sec, o lingura de fistic zdrobit bine, un ardei verde pentru ornat si cateva felii de jambon sau salam foarte uscat si de foarte buna calitate.

Pune intr-un blender miezul pepenelui impreuna cu vinul si mixeaza. Adauga fisticul macinat si da la rece. Serveste un bol de supa in care ai pus cateva bucati de jambon sau feliile de salam uscat si decoreaza cu ardei verde tocat marunt.

Poftă Bună!

 Vezi şi: 

Supe care se pot pregăti la rece – partea 1

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page