Mâncare şi Băutură — august 23, 2014 at 10:30

Supe care se pot pregăti la rece – partea 1

by

Sunt perfecte pentru aceste zile de vara, sunt gustoase si, foarte important, extrem de usor de facut. Toate aceste supe pregatite la rece trebuie facute exact inainte de a fi consumate sau cu foarte putin timp inainte.

supa de castraveteSUPA DE CASTRAVETI

Pentru patru portii de supa de castraveti ai nevoie de 200 de grame de smantana degresata, cateva frunze de busuioc proaspat, o mana buna de frunze de menta proaspata, o ceapa mare, 6-10 castraveti de gradina, o jumatate de ardei iute mic, sare si piper.

Toate ingrediente se pun in blender. Castravetii ii poti pune cu sau fara coaja, dar daca sunt curati si din propria gradina coaja aduce un plus de minerale si vitamine. Scoate semintele ardeiului iute. Omogenizeaza totul cu doar cateva impulsuri scurte. Supa de castraveti nu trebuie complet lichefiata, trebuie sa ramana urme ale ingredientelor care au fost puse, acesta fiind o parte din farmecul ei. Potriveste supa de castraveti de sare si piper.

SUPA DE CASTRAVETI CU AVOCADO 

Supa de castraveti cu avocado este o supa medicament. Este o supa cremoasa si fina. Pentru o portie ai nevoie de jumatate de avocado, trei castraveti, o jumatate de ceapa, sucul de la jumatate de lime, o lingura cu smantana, sare si piper, putin marar.

Curata avocado, castravetii si ceapa. Taie-le in bucatele si pune-le intr-un blender impreuna cu o lingura, doua de apa. Omogenizeaza bine si adauga smantana. Mixeaza din nou. Rastoarna intr-un bol, pune verdeata, sare si piper.

In loc de castraveti poti sa folosesti dovlecei, in loc de smantana iaurt gras. gustul final in modelezi cu ierburi aromate. merge si un ardei iute, dar si un ardei gras, mai ales in varianta cu dovlecei.

Vezi continuarea: [button link=”https://www.argumentpress.ro/supe-care-se-pot-pregati-la-rece-partea-2/” bg_color=”#ab2eab” window=”yes”]Supe care se pot pregăti la rece – partea 2[/button]

2 Comments

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page