Mâncare şi Băutură — octombrie 24, 2016 at 15:30

Supă de roșii cu usturoi și busuioc

by

Ingrediente:

  • 1 kg roşii coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • zahăr brun
  • 300 ml supă de legume
  • Smântâna pentru gătit
  • busuioc proaspăt
  • sare, piper negru
Tomato soup

Tomato soup

Mod de preparare:

Porniţi cuptorul cu circa 10 minute înainte de a găti. Tăiaţi roşiile în două şi aşezaţi-le într-un singur strat pe fundul unei cratiţe, împreună cu căţeii de usturoi întregi şi necurăţaţi.

Amestecaţi uleiul cu oţetul, turnaţi compoziţia rezultată peste roşii, apoi presăraţi zahărul brun.

Coaceţi în cuptor, timp de circa 20 minute, roşiile astfel preparate.

Scoateţi cratiţa din cuptor şi lăsaţi roşiile să se răcească puţin, apoi curăţaţi usturoiul prin presare şi puneţi-l împreună cu roşiile, într-o sită deasupra unui castron.

Zdrobiţi usturoiul şi roşiile, pasaţi totul prin sită, cu ajutorul unei linguri de lemn. Adăugaţi supa de legume și amestecaţi încet până se omogenizează, apoi puneţi supa pe foc, la încălzit.

Amestecați smântâna şi busuiocul tocat într-un castron mic și adăugaţi sare şi piper după gust.

Pofta bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.