Mâncare şi Băutură — decembrie 21, 2014 at 12:37

Supa cremă de ţelină cu cartofi şi usturoi

by

Telina reprezinta una din legumele cele mai sanatoase, folosite in principal ca ingredient pentru gatirea supelor pentru dietele de slabit, din cauza continutul sau scazut de calorii. Telina adauga un gust rustic pentru salate, un gust profund pentru supe si sosuri, precum si o aroma proaspata altor feluri de mancare. Aceasta supa crema clasica de telina cu usturoi este excelenta pentru o cina intr-o zi de iarna, servita calda cu paine sau crutoane. Nu contine amidon de porumb, eu am folosit un cartof pentru a obtine consistenta dorita a supei.

supa cremaIngrediente

  • 2 cani cuburi de telina
  • 1/2 cana cuburi de ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • ghimbir ras
  • 1/2 cana cartofi
  • piper negru, sare, ulei

Mod de preparare

Spalati si taiati cubuculete telina, ceapa, 2-3 catei de usturoi si un cartof mediu. Intr-o oala mare se pune o lingurita de ulei, se adauga usturoiul si ghimbirul ras. Gatiti la foc mic, apoi adaugati ceapa cubulete si presarati piper negru dupa gust. Adaugati cartoful curatat si taiat in cubulete. Cartoful va ajuta la ingrosarea supei fara a adauga amidon de porumb. Acoperiti vasul si gatiti pentru aproximativ 3-4 minute.

Odata ce cartofii se inmoaie, puneti cubuletele de telina, inca o lingurita de ulei si doua cani de apa. Potriviti de sare si lasati pana cand telina se inmoaie. Dupa ce totul a fiert, lasati sa se raceasca si apoi amestecati totul pana cand obtineti o pasta moale.  Dupa aceea dati prin sita amestecul si aduceti din nou la fiert. Deasupra puteti presara frunze de patrunjel si piper.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page