Mâncare şi Băutură — mai 2, 2013 at 15:39

Supa cremă de dovleac

by

Supa de dovleacIngrediente:

• Doua linguri de ulei de masline;
• O ceapa mijlocie;
• 2 cuburi de supa concentrate de gaina;
• 2 morcovi;
• 100 gr. telina;
* 600-700 gr. dovleac placintar;
• 2 cartofi marime mijlocie sau 50 gr. fulgi de cartofi;
• Doua capatani mari de usturoi;
• Doua linguri de faina alba de grau;
• Sare, piper, pasta de ardei iute , dupa gust.

Mod de preparare:
• Intr-o oala de 3 litri se pun cele 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu ceapa taiata pestisori si se caleste la foc mac;
• Intr-o alta oala de aceasi marime se pun la fiert 2,5 litri de apa, mai intai cele 2 cuburi de gaina si apoi, taiati sub forma de cuburi mici, morcovii, telina, dovlecul si cartofii (daca se folosesc cartofi);
• Se curata usturoiul si se piseaza in mojar pana devine pasta;
• In prima oala se pun cele doua linguri de faina, sau 50 gr. fulgi de cartofi (dupa caz) si se amesteca cu ceapa pana se incorporeaza, apoi se pune usturoiul si se amesteca;
• Legumele fierte din a doua oala se strecoara in prima si apoi se mixeaza pana devine o pasta, apoi pasta se pune in prima oala;
• Se fierbe la foc mic 15-20 de minute;
• Se pune sare, piper macinat, si pasta de ardei iute, dupa preferinta.
Pofta buna!…..

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.