Evenimente — iunie 12, 2014 at 21:57

Suntem din ce în ce mai mulți în fiecare an

by

10409212_515791478550331_7178522688569378463_nPe data de  11 iunie a.c. un nou val de tineri români din Republica Moldova și România s-au reunit în stațiunea Venus realizând  astfel un nou pas spre unire.

Acest eveniment este realizat de către Platforma Unionistă Actiunea 2012 și este  dedicat tinerilor români de pe cele doua maluri ale Prutului într-un efort organizat pentru educație și învățare in spiritul patriotismului românesc.

Scopul acestei școli este  regăsire a identității naționale si reafirmare a idealului unionist pentru cei care se pregătesc să adere la mișcarea unionistă. Organizatorii au depus un efort considerabil pentru aducerea a mai mult de 200 de tineri români care au fost instruiți de către traineri, parteneri a Platformei unioniste,  în cadrul unor ateliere specializate .

Pe parcursul a 10 zile, timp de două seri au fost organizate workshop-uri printre care: activism stradal, comunicare online, medii de răspândire a informației, tehnici de filmare și editare video, lucru în echipă și gestionarea resurselor umane, management și scriere de proiecte, management orgazițional și al acțiunilor , blogging și jurnalism civic.

Printre invitații prezenți la lucrările școlii se numără europarlamentarul Monica Macovei, deputatul Eugen Tomac, realizatorul TV Rareș Bogdan și activistul Liviu Mihaiu.

George Simion: Suntem din ce în ce mai mulți în fiecare an. Utilitatea acestei școli este dată de faptul că membrii noi descoperă ce s-a făcut pînă acum și află care vor fi următorii pași pentru înfăptuirea idealului unionist.

Lisnic Doina Șoldănești

[wzslider]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page