Cultură şi Educaţie, Educaţie — septembrie 13, 2016 at 14:44

Sunetul cristalin al clopoțelului s-a auzit la Școala Gimnazială ,,Mircea Vodă ,, din Călărași

by

La fiecare început de septembrie, noi toţi, elevi, părinţi, cadre didactice, întoarcem filele calendarului și rememorăm primele zile de școală din viaţa fiecăruia dintre noi, cu emoţiile, sfiala și optimismul pe care le-am trăit an de an.

scoala-gimnaziala-mircea-voda-6La chemarea clopoțelului, sub aripa blândă a toamnei rodnice şi de bun augur, debutul unui nou an școlar, dincolo de momentul festiv și de bucuria pe care o trăim, ne reamintește că a sosit clipa să urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaștere.

Doamna dir. Lotrea Alina  şi doamna dir. adj. Tănase Alina au deschis festivitatea , mulțumindu-le părinților pentru prezență , urându-le putere de muncă tuturor elevilor care astăzi au trecut pragul școlii, cu bucurie, speranță și emoție, unde vor descoperi alături de cadrele didactice tainele cărților și ale învățăturii. Dânsele au precizat că dezideratele cadrelor didactice sunt  de a lumina mintea şi de a insufla sensibilitate în sufletul tinerilor aflaţi pe băncile şcolii și de a-i ghida către ceea ce se potrivește cel mai bine realităților contemporane, dar și personalității fiecăruia .

scoala-gimnaziala-mircea-voda-4Începutul de an școlar este o zi de sărbătoare , din care nu au lipsit momentele artistice : trupa de dans popular  „Româncuțele” coordonator Cojocea Mihaela, trupa de dans modern „Jump  around”, coordonator d-na bibl. Vasilescu Elena, elevele Ganea Teodora și Grigore Elena , coordonate de d-na prof. pentru învățământ primar , Cojocea Mihaela , au realizat un  dans modern, iar eleva Mareş Alina ne-a încântat cu vocea sa melodioasă.

scoala-gimnaziala-mircea-voda-5Au dat curs invitației din partea Parohiei Sfântul Nicolae preoții slujitori  Sima Constantin și Mincu Adrian , fiind prezent  și părintele Spiroiu Mișu, Inspectoratul de Poliție Călărași a fost reprezentat de   subofițer    Preda Liliana.

scoala-gimnaziala-mircea-voda-1Fie ca noul an şcolar să vă poarte paşii pe culmile succesului !

Prof.  Manolache Ionela-Veronica

scoala-gimnaziala-mircea-voda-2scoala-gimnaziala-mircea-voda-3

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page