Lifestyle — iulie 27, 2018 at 12:14

Succesul este greu de calculat

by

Este foarte greu si poate chiar gresit sa ii induci cuiva ideea ca daca va fi intr-un fel, atunci va avea succes in afaceri. Succesul este greu de calculat si mai ales de anticipat, motiv pentru care nu poate fi niciodata garantat. Sunt insa cateva calitati pe care orice om care se implica in lumea afacerilor ar trebui sa le aiba intr-o oarecare masura.

Ele reprezinta mai mult pietrele de fundatie pentru orice constructie si in niciun caz nu ar trebui confundate cu siguranta succesului.

6 cele mai importante calitati pentru a-ti creste sansele de a obtine succes in afaceri:

  1. Motivatie

Daca esti motivat, doua lucruri bune se vor desprinde de aici. Nu vei inceta niciodata sa alergi dupa telurile tale si ii inspiri si pe cei din jurul tau sa faca acelasi lucru. Abilitatea de a fi mereu motivat ii va ajuta si pe cei alaturi de care incerci sa construiesti o afacere sa ramana mereu pe pozitii ferme chiar si atunci cand lucrurile par foarte dificile.

  1. Viziune

Prosperitatea unui business nu inseamna doar o idee buna la inceput de drum. Viziunea este cea care ii da unei afaceri amploarea de care are nevoie pentru a atrage succesul pe care ti-l doresti. Un exemplu bun de pe piata locala este Liviu Tudor, presedintele si fondatorul companiei Genesis Property, care a transformat o parte din caminele studentesti in camere de hotel, astfel fiind „mult mai usor si mai productiv sa-ti cazezi la numai trei minute de birou partenerii sau colegii veniti in delegatie sau in training, decat sa ii plimbi prin tot orasul”, acesta intelegand cerintele de pe piata si adaptandu-si asset-urile conform cu aceste nevoi.

  1. Incredere de sine

Pentru ca altii sa creada in ideea ta de business, in primul rand tu trebuie sa o faci. Increderea de sine este foarte importanta atunci cand intri intr-un domeniu care poate fi riscant si cu multe necunoscute. Desigur, increderea trebuie sa se bazeze pe fapte si pe argumente, nu pe impresii care te pot induce in eroare.

  1. Rabdare

Succesul, stabilitatea, clientii, ideile bune, toate acestea nu vor aparea peste noapte. Rabdarea si munca neintrerupta trebuie sa reprezinte doua reguli sfinte pentru businessul tau. Daca totul este facut cum trebuie, in cele din urma vei ajunge acolo unde ti-ai propus.

  1. Integritate

Nu poti incepe o cariera de succes in afaceri, daca cei din jurul tau nu au incredere in tine si in modul in care tu faci business. Mai ales la inceput de drum, integritatea ta se va reflecta in mod direct asupra afacerii tale. Asa cum lucrurile bune te vor ajuta sa-ti cresti firma, cele negative vor avea un impact pe masura.

  1. Optimism

Putini oameni de succes in afaceri sunt fatalisti. Daca pleci la drum cu ideea ca nu iti va iesi nimic, probabil ca asa se va si intampla. Asa cum o vorba veche spune sa te pregatesti de ce e mai rau si sa te astepti la ce e mai bine, si tu poti face la fel cu businessul tau.

de Manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page