De prin lume adunate — iulie 8, 2016 at 16:09

SUA autorizează opt zboruri ale unor companii aeriene americane către Havana

by

Secretarul american al Transporturilor, Anthony Foxx, a semnalat astăzi pentru mediile locale ca Guvernul american a autorizat joi, 7 iulie anul curent, opt zboruri ale unor companii aeriene comerciale din SUA către aeroportul internațional “Jose Marti” din Havana.

cubaCompaniile aeriene autorizate sa întreprindă zboruri directe spre capitala Cubei sunt: Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines, Spirit Airlines si United Airlines.

Zborurile către Cuba vor avea ca aeroporturi americane de origine: Atlan­ta, din Georgia; Charlotte din Carolina de Nord; Houston din Texas; Los Angeles, Ca­lifornia; Newark, New Jer­sey; New York, respectiv Fort Lauderdale, Mia­mi, Orlando și Tampa, din Statul Flo­rida.

Compania United Airlines a intreprins un foarte serios lobby pentru o rută directă intre Havana și Washington, care ar conecta cele două capitale pentru prima oara după anii ’60, însă fără succes.

Departamentul Transporturilor din SUA a stabilit ca zborurile sa aibă loc din acele orașe americane cu prezență semnificativă a emigranților cubanezi și importante centre de trafic aerian la nivel național.

În februarie anul trecut, Cuba și Statele Unite au semnat un acord pentru a restabili serviciile aeriene regulate intre cele doua state, zboruri încă supuse multor restricții datorate legilor care susțin blocada economică, comercială și financiară impusă de Washington împotriva Cubei de mai bine de un secol.

Ciprian POP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page