Familie, Lifestyle — iunie 17, 2014 at 21:45

Stresul nu poate fi evitat, dar poate fi ţinut sub control

by

Stresul nu poate fi evitat, dar poate fi gestionat corespunzator. Tot stresul este responsabil si pentru declansarea afectiunilor digestive, de la gastrita, ulcer pana la sindromul de colon iritabil, insa persoanele foarte emotive sau anxioase sunt mult mai predispuse.  Iar pentru aceasta, va oferim cateva metode:

terapia-prin-ras

  • Relaxarea! Indiferent cat de ocupati sunteti, este necesar sa presarati in programul zilnic si cateva momente de relaxare pentru a reduce efectele negative ale stresului.
  • Adoptati unui stil de viata cat mai sanatos! Pe langa consumul de fructe si legume, sunt foarte importante miscarea si hidratarea corecta. De asemenea, nu uitati de odihna.
  • Prioritizati-va responsabilitatile! La o prima vedere, tot ce aveti de rezolvat intr-o zi este la fel de important si urgent, insa la o privire mai atenta, lucrurile nu stau chiar asa. Intotdeauna exista lucruri care suporta amanare pana a doua zi. Mai mult, daca va imbolnaviti, veti fi fortati sa recunoasteti ca nimic nu este mai important decat sanatatea.
  • Rasul face minuni! Fie ca este vorba de o sueta cu prietenii sau de o comedie, rasul este cel mai eficient remediu.
  • Apelati la ajutorul unui specialist atunci cand nu mai faceti fata stresului!
  • Orice semn sau simptom acuzati, prezentati-va imediat la medicul curant si nu uitati sa va faceti un set complet de analize pentru a evita orice problema de sanatate!

Tulburarile digestive reprezinta un ansamblu de probleme medicale foarte frecvente, mai ales in ziua de azi. Acestea sunt nici mai mult, nici mai putin rezultatul stresului acumulat. Se pare ca barbatii sunt predispusi afectiunilor gastro-esofagiene, iar femeile, celor de intestin si colon.

Articol aparut in revista Farmacia Ta

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page