Familie, Lifestyle — mai 24, 2013 at 18:48

STOP CONSUMULUI DE DROGURI!!

by

drug-control     Cei mai predispuşi tentaţiei de a consuma droguri sunt adolescenţii şi tinerii. Prin urmare, recomandările pe care le vom face, li se adresează.
* Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc. Ştiai că dependenţa se poate instala de la prima doză de drog ?
* Ai grijă când îţi faci prieteni şi nu ezita să schimbi anturajul atunci când constaţi că are preocupări (pre-) delincvente (consum de alcool, droguri, absenteism şi abandon şcolar).
* Unele propuneri venite din partea prietenilor s-ar putea să aibă caracter imoral sau ilicit. Învaţă să spui NU, dacă vrei să dovedeşti că eşti tare. Fă-o, susţinându-ţi punctul de vedere.
* Informează-ţi prietenii şi cunoştinţele asupra consecinţelor consumului de droguri şi fii sigur că le-ai dat de gândit, chiar dacă pe moment nu vor recunoaşte.
* Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţia cu prietena/ prietenul; drogurile sau alcoolul nu reprezintă o soluţie, ci doar o problemă în plus.
* Consumul de droguri te poate determina să comiţi infracţiuni pentru procurarea unei noi doze şi rişti să devii tu însuţi infractor.
* Nu intra în reţeaua traficanţilor de droguri, oricâte avantaje ai obţine; gândeşte-te la implicaţiile finale ale tranzacţiilor ilicite cu stupefiante.
* Contribuie şi tu la prevenirea, combaterea şi reducerea delincvenţei legate de droguri – fii sigur de confidenţialitatea informaţiilor.
* În loc să consumi droguri poţi să faci sport, să mergi la un spectacol, să citeşti o carte, să asculţi muzică, să dansezi, să desenezi sau … să te îndrăgosteşti!
* Nu ezita să ceri sprijinul celor din jur (părinţi, prieteni, profesori, medici, psihologi, asistenţi sociali, poliţie ş.a.) pentru a scăpa de flagelul drogurilor!

Sursa: cl.politiromana.ro
Foto: ana.gov.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page