Tehnologii — decembrie 31, 2017 at 06:34

Stockholm a primele autobuze electrice autonome,fara sofer, din Scandinavia , iar cursele vor fi gratuite

by
 autobuze autonome Nobina Sverige AB
Autoritatile suedeze si-au dat acordul pentru functionarea pe drumurile publice din Stockholm a primele autobuze electrice autonome din Scandinavia.

In spatele operatiunii se afla transportatorul suedez Nobina, care coopereaza cu experti de la Ericsson, SJ, KTH, Klovern, Urban ICT Arena si primaria Stockholm.”Aceasta este o decizie istorica care promoveaza dezvoltarea noilor tehnologii, importante pentru evolutia societatii. Este nevoie de o cercetare extinsa si multe incercari pentru a dezvolta o retea autonoma de trafic rutier intr-un mod sustenabil si sigur”, a afirmat directorul Agentiei Suedeze de Transport, Jonas Bjelfvenstam, potrivit publicatiei.Autobuzele vor circula intre mall-ul Kista si Victoria Tower din nordul capitalei Suediei. Traseul are o lungime de 1,5 kilometri, iar autovehiculele vor circula cu o viteza de 20 de kilometri pe ora cu ajutorul sistemelor GPS si a senzorilor.Autobuzele nu au volan, dar vor putea fi manevrate manual in caz de nevoie. Un sofer se va afla mereu la bordul autovehiculelor pentru a prelua controlul in cazul unei situatii de urgenta.

Accesul va fi gratuit, autobuzele vor putea transporta 12 pasageri odata si vor incepe sa circule de la mijlocul lunii ianuarie.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page