Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 6, 2015 at 21:24

Știi care sunt așteptările tale în viață? Test.

by

Multi dintre noi sunt convinsi ca, pentru a fi fericiti, trebuie sa-si indeplineasca anumite conditii de viata stabilite uneori inca din copilarie. Specialistii sustin insa ca stimulii psihologici sunt cei care au cea mai mare greutate cand vine vorba despre gasirea fericirii. Pentru tine ce conteaza?  

femei1. Sa traiesti o dragoste adevarata:
a.Iti cere mult timp.
b.Este un lucru miraculous.
c.Nu crezi in dragoste adevarata
d.Este foarte complicat, un pic riscant.

2. Ce iti provoaca teama:
a.Sa esuezi in realitatea ambitiilor tale.
b.Sa fii abandonata.
c.Sa nu intereseze pe nimeni de tine.
d.Sa-ti pierzi serviciul.

3. Ce te impiedica sa fii fericita:

a.Oamenii care iti pun bete in roate.
b.Egoismul celorlalti.
c.Nedreptatea.
d.Agresivitatea din viata zilnica.

4. Esti dispusa sa cumperi un produs atunci cand:
a.Esti sigura de calitatile lui.
b.Produsul sustine financiar o cauza umanitara.
c.Marca produsului iti inspira incredere.
d.Prezinta garantii ecobiologice.

5. Fericirea inseamna mai ales:

a.O chestie de vointa.
b.Sa ai si putin noroc.
c.Sa ai success.
d.Sa nu intalnesti nefericirea.

6. Chiar daca ai iubi pe cineva, nu ai fi pregatita:

a.Sa iti sacrifice cariera.
b.Sa rupi relatia cu familia ta.
c.Sa renunti la prieteni.
d.Sa lasi totul pentru a-ti reface viata si sa pleci in strainatate.

7. Ti-ai ales meseria actuala:
a.Pentru reusita sociala.
b.Pentru a le face pe plac parintilor.
c.Din intamplare, in functie de intalniri.
d.Pentru siguranta pe care mi-o ofera.

Majoritate a): Triumf
Dai dovada de o dorinta insatiabila de succes. Deseori, acest lucru este foarte stimulant: din punct de vedere social, nu te indoiesti de nimic in slujba ta, nu vezi nicaieri obstacole. Tocmai de aceea reusesti adesea acolo unde altii nici macar nu indraznesc. Obtii usor lucruri cu ajutorul indraznelii si aspectului tau. Pentru tine, essential este sa ai incredere in tine. Insa te inchizi in vise de succese extraordinare sau de iubiri ideale, in loc sa treci cu adevarat la fapte, sa faci totul pentru a reusi in afacerile tale sau in cuplu.

Sfat: Trebuie sa mai si gandesti inainte sa actionezi: invata sa fii rabdatoare ( in loc sa actionezi intotdeauna imediat pentru ca nu ai rabdare) si asuma-ti riscuri doar cand asta este cea mai buna solutie ( in loc sa joci riscant pentru ca nu stii sa fii prudenta).

Majoritate b): Iubire

De vina sa fie, oare, niste parinti un pic indiferenti, o copilarie singuratica, un mare esec sentimental? In tot cazul, astazi, dragostea este cea care te conduce in actiunile tale. Ai nevoie sa fii iubita si sa iubesti pentru a te simti plin de viata, pentru a fi motivate. Pentru iubire esti capabila de orice: sa-ti schimbi lookul, modul de viata, sa renunti la tot pentru a urma persoana iubita pana la capatul lumii. Reversul medaliei: ai atata nevoie de dragoste incat, chiar si atunci cand esti iubita, nu este indeajuns.

Sfat: Relaxeaza-te! Nu astepta totul de la sufletul tau pereche. Viata ta afectiva poate, de asemenea, sa implice familia ta, prietenii, o actiune umanitara. Incearca sa dai mai mult decat ceri (cum faci de obicei, enervandu-ti partenerul). Cand iubim fara sa asteptam nimic in schimb, nu putem avea parte decat de surprise frumoase.

Majoritatea c): Recunostinta

Oare este vorba de timiditate sau, din contra, de siguranta de sine? In tot cazul, faci totul pentru a iesi in evidenta. Avantaje: esti foarte sociabila, ai carisma, stii sa te faci placuta, sa seduci (nu numai fizic). Dezavantaje: iti este greu cand te simti izolata ( ai nevoie sa traiesti in grup), atunci cand meritele tale nu sunt recunoscute la justa valoare. In fond, traiesti prea mult in functie de parerile celorlalti, esti prea sensibila la ceea ce se spune despre tine.

Sfat:Toti avem nevoie ca meritele sa ne fie recunoscute si appreciate. Insa ceilalti nu-si pierd timpul sa ne observe pe noi, daca am facut bine sau nu. Obisnuieste-te sa faci lucrurile pentru tine si nu in functie de ceea ce gandesc ceilalti despre tine.

Majoritate d): Siguranta

Ai renuntat la aproape toate visele tale de copil si la primele tale ambitii. In prezent, ai o anumita experienta dobandita, de viata sau profesionala. Te multumesti sa o pastrezi, fortandu-te sa nu te lauzi prea tare. Asta prezinta, evident, avantaje. Neiesind din lumea ta bine trasata, iti limitezi automat posibilitatile de esec, ca si riscurile de a suferi. Rar ai surprise neplacute, dar, in aceeasi masura, nu ai nici mari bucurii. Treci pe langa multe lucruri din lipsa de curiozitate ( de fapt, din prudenta excesiva).

Sfat: A  fi fericita ne se reduce doar la a evita nefericirea. Asa ca actioneaza, asuma-ti riscuri si nu refuza schimbarile din viata ta. Mai mult, preia initiative. Viata ne ofera neincetat tot felul de sanse, nu le irosi.

Sursa test: terapiam.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page