Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — octombrie 18, 2017 at 18:51

Stiati ca orice firma, cat de mica ar fi, produce deseuri?

by

grafic_1496997008Societatea X genereaza deseuri de mai multe categorii. Se tine evidenta acestora si se intocmesc registre. Societatea X are un contract cu un operator Y, care preia in baza unor procese-verbale de predare-primire cantitatile generate.

Contractul intre parti prevede preluarea tuturor obligatiilor de mediu care cad in sarcina societatii X. De asemenea, contractul prevede utilizarea proceselor-verbale de predare-primire si obligatia operatorului Y de a gestiona deseurile conform legii.

Este totul in regula?

Prin preluarea responsabilitatii societatii X de catre operatorul Y, toate aspectele ar trebui sa fie rezolvate, insa evidentele nu sunt raportate agentiei pentru protectia mediului, astfel incat responsabil este in primul rand producatorul de deseuri, adica societatea X. Trebuie ca societatea X sa se asigure ca evidentele sunt raportate conform legii, pana la data de 31 martie a anului urmator celui de raportare, atat pe support hartie, cat si electronic, si operatorul Y sa trimita o dovada a acestei raportari.

Nerespectarea obligatiei de a raporta datele si informatiile privind gestionarea deseurilor catre autoritatea teritoriala pentru protectia mediului, pana la data de 31 martie a anului urmator celui de raportare, atat pe suport hartie, cat si electronic, se sanctioneaza cu amenda de la 15.500 lei la 30.000 lei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page