Familie, Lifestyle — noiembrie 20, 2013 at 22:31

Ştiaţi că bărbaţii se maturizează cu 11 ani mai târziu decât femeile?

by

barbati copiiCreierii barbatilor se maturizeaza la varsta de 43 de ani, adica cu 11 ani mai tarziu decat cei ai femeilor, sugereaza un nou studiu realizat de oamenii de stiinta din Marea Britanie.

Studiul confirma teoriile anterioare care sustineau ca barbatii se maturizeaza mai tarziu decat femeile. Mai mult, in studiu, s-a constatat ca exista o probabilitate de doua ori mai mare in randul barbatilor ca ei sa se descrie drept imaturi, comparativ cu femeile. Astfel, unul din patru barbati intervievati a declarat ca este imatur.

Pe de alta parte, in timpul cercetarii s-a constatat si ca trei din zece femei au intrerupt relatii amoroase declarand ca nu mai aveau rabdare sa se confrunte cu actele imature ale partenerilor. In acelasi timp, opt din zece femei au declarat ca ele cred ca barbatii „nu vor inceta niciodata sa se comporte ca niste copii”. De asemenea, printre actele copilaresti specifice barbatilor imaturi, femeile au enumerat: flatularea intentionata, ragaiturile, consumul alimentelor de tip fast food in timpul noptii si pasiunea pentru jocurile video.

Totodata, rezultatele studiului au reliefat si ca 46% dintre participante au fost implicate in relatii in care avem sentimentul ca sunt nevoite sa isi ingrijeasca partenerii ce pe niste copii. Femeie au declarat ca in medie erau nevoite sa le ceara partenerilor sa se comporte potrivit varstei lor, de aproximativ 14 ori pe an, adica mai des de o data pe luna.

Pe langa problemele legate de imaturitate, femeile au declarat ca partenerii lor aveau probleme de comunicare. Un sfert dintre ele isi doreau ca partenerii lor sa vorbeasca despre ceea ce simt. In acest context, femeile simteau ca ele sunt nevoite sa ia cele mai grele decizii.

Si totusi, cum reusesc cuplurile sa treaca peste aceste diferente?

Potrivit rezultatelor din studiu, 40% dintre oameni au declarat ca ei vad imaturitatea ca pe o componenta importanta care ajuta la mentinerea unei relatii amuzante. Mai mult, 33% dintre subiecti au adaugat ca imaturitatea ajuta la crearea unei legaturi speciale cu copiii.

De asemenea, pe baza declaratiilor facute de femei, in studiu au fost listat topul celor obiceiurilor care denota imaturitatea barbatilor:

1. Obiceiul de a crede ca propria flatulare este amuzanta;
2. Consumul de alimente de tip fast food la 2:00am
3. Practicatul jocurilor video;
4. Condusul cu viteza sau intrecerile cu masini;
5. Obiceiul de a chicoti atunci cand cineva vorbeste urat;
6. Condusul cu muzica data tare;
7. Obiceiul de a face glume proaste;
8. Dorinta de a obtine scorul cel mai mare atunci cand se joaca jocuri video alaturi de copii;
9. Obiceiul de a nu vorbi in timpul unei „discutii” in cuplu;
10. Incapacitatea de a gati mancaruri simple;
11. Repetarea acelorasi glume de fiecare data cand ies cu prietenii;
12. Incapacitatea de a purta discutii ample sau de a vorbi despre ei;
13. Obiceiul de a evita cititul cartilor;
14. Dansul prostesc;
15. Necesitatea de a apela la mame petru a le spala hainele;
16. Necesitatea de a apela la mame pentru a le pregati masa;
17. Obiceiul de a purta pantofi sport in club;
18. Detinerea unui skateboard sau a unui BMX;
19. Obiceiul de a nu consuma legume;
20. Schimbarea frecventa locurilor de munca.

Surse: Medical Daily, Telegraph

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.