Lifestyle, Sănătate — martie 12, 2017 at 12:16

Știai că e sănătos să consumăm apă caldă cu lămâie?

by

Daca va puteti face timp doar pentru un obicei care va imbunatati sanatatea dumneavoastra, atunci incepeti ziua cu o cana de apa calda si sucul de la o jumatate de lamaie. E atat de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora.

lamai

  1. Stimuleaza sistemul imunitar

Lamaile sunt bogate in vitamina C si potasiu. Vitamina C este foarte buna pentru combaterea racelilor si potasiu stimuleaza creierul si sistemul nervos si ajuta la controlul tensiunii arteriale.

  1. Echilibreaza pH-ul

Lamaile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar in interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creeaza aciditate in organism odata metabolizat). Un organism alcalin este cu adevarat cheia pentru o sanatate buna.

  1. Ajuta la pierderea in greutate

Lamaile sunt bogate in fibre pectina, care combate foametea. De asemenea, a fost demonstrat ca oamenii care au o dieta mai alcalina pierd in greutate mai repede.

  1. Ajuta la digestie

Apa calda serveste la stimularea tractului gastro-intestinal si peristaltismul – valuri de contractii musculare in interiorul peretilor intestinali. Lamaile si lime sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine si ajuta sa eliminati apa, sau toxinele, din tractul digestiv.

  1. Actioneaza ca un diuretic bland, natural

Sucul de lamaie ajuta la eliminarea toxinelor, deoarece lamaia creste rata de urinare in organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate intr-un ritm mai rapid, care va ajuta sa pastrati tractul urinar sanatos.

  1. Curata pielea

Vitamina C ajuta la diminuarea ridurilor si a petelor. Apa cu lamaie elimina toxinele din sange si ajuta la mentinerea pielii curate.

  1. Hidrateaza sistemul limfatic

Atunci cand corpul tau este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu isi poate indeplini toate functiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipatie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt doua glande mici pe partea de sus a rinichilor, si impreuna cu tiroida creeaza energie. Ele, de asemenea, secreta hormoni importanti, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care regleaza nivelul de apa si concentratia de minerale, cum ar fi sodiu, in organism, ajutandu-va sa ramaneti hidratat.

Adoptand aceasta practica de a bea o cana de apa calda cu lamaie in fiecare dimineata timp de o luna, poate ajuta enorm. Nu fiti surprinsi daca incepeti sa vedeti viata intr-o lumina noua.

sursa: www.ayurvedaromania.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.