Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — aprilie 1, 2016 at 19:57

Știai asta despre orgasm?

by

1242763302875Oamenii de știință au cercetat recent ce se întâmplă în creierul femeii atunci când are orgasm – și îți dezvăluie modul surprinzător prin care îți poți intensifica și tu plăcerea!

Noi, fetele de la COSMO ne-am ciulit imediat urechile atunci când am auzit despre două noi studii fascinante legate de orgasm: în primul, cercetătorii de la Rutgers University din New Jersey, SUA, au observat, folosind tehnici de imagistică medicală, ce are loc în creier atunci când o femeie are fantezii sexuale și își provoacă plăcere. În cel de-al doilea studiu, desfășurat la University of Groningen din Olanda, doctori specialiști au studiat ce se întâmplă în creierul femeii atunci când e stimulată sexual de partenerul ei. Primul a arătat o „explozie“ a activității cerebrale în mai multe zone ale creierului (mai multă activitate cerebrală înseamnă orgasme mai puternice), inclusiv în cortexul prefontal – parte responsabilă cu imaginația și cu fanteziile sexuale. În antiteză, al doilea studiu a aflat că atunci când o femeie e cu partenerul în pat, cortexul prefrontal își „oprește“ activitatea atunci când ea e aproape de orgasm. „Concluzia acestor două studii este că orgasmul pe care o femeie îl experimentează atunci când se masturbează este diferit de cel pe care îl are când face sex cu un bărbat“, detaliază prof. dr. Barry Komisaruk, coautor al cărții The Science of Orgasm și cercetător principal al studiului de la Rutgers University. „Studiul olandez a folosit o metodologie diferită față de tehnicile mele, deci nu pot concluziona că un anume tip de orgasm este sigur diferit de celălalt. Dar e de înțeles că folosindu-te de fantezii atunci când faci sex ți se poate dubla activitatea cerebrală și o poate activa în mai multe zone, și, astfel, ajungi la un orgasm mai puternic. “

PUTEREA IMAGINAȚIEI

Pentru a afla cum ne putem folosi de fanteziile erotice pentru a ne spori intensitatea orgasmelor, l-am chestionat pe prof. dr. Ian Kerner, autor al cărții She Comes First. „Fanteziile joacă un rol imens în calitatea vieții sexuale a unei femei“, spune el. „Acestea pot ajuta femeia să ajungă la punctul culminant atunci când stimularea fizică nu e suficientă, dar și, odată ajunsă acolo, să îi sporească senzațiile.“ De fapt, experții spun că femeile care au fantezii sexuale înainte să facă sex sau în timpul partidei, se declară mai împlinite sexual și confirmă că au orgasme mai intense decât femeile care nu-și provoacă mintea prin această metodă. Chiar și unele cercetări din trecut ale doctorului Komisaruk susțin această idee – într-un studiu mai vechi, el a rugat voluntarele să-și imagineze că erau atinse pe mână sau pe picior. Apoi, aceleași participante au fost atinse de-a dreptul, de către cineva. „Am descoperit că atunci când femeile își imaginau că erau atinse, activitatea lor cerebrală creștea comparativ cu momentele când erau atinse cu adevărat“, dezvăluie Komisaruk. Așa că închipuie-ți că ești alintată, sărutată și stimulată în același timp atunci când o faci cu iubitul tău, și așa îți „implici“ în acțiune mai multe părți ale creierului, ceea ce va cântări în final la calitatea orgasmului tău.

LASĂ-ȚI MINTEA SĂ SE JOACE

Există două tipuri de scenarii sexuale care chiar îți pot pune pe jar imaginația: termenul de <fantezii de vanilie> este folosit de sexologi pentru a descrie amintirile pe care le ai legat de o experiență deja trăită alături de iubitul tău – cum ar fi ziua aceea când ați făcut… trei ore dragoste la duș. și apoi mai e scenariul cu străinul… sexy. „Asta presupune să rememorezi perioada incipentă a relației tale, când erai curtată de partener… nu-i așa că nimic nu se compară cu acei fluturași din stomac pe care îi simțeai atunci?“, te provoacă Kerner. Odată ce ai stabilit ce scenariu să folosești, pregătește-te să-l aduci în joc în momentul când începi o partidă de sex cu iubitul tău. „Gândește-te la acele lucruri sexy fără să-i spui lui sau, dacă vrei să-l implici, spune-i că ai o fantezie pe care îți dorești să o împărtășești cu el“, propune Kerner. „Însă nu e nevoie s-o și pui în practică ad-literam, ci e suficient să o expui în cuvinte și efectul va fi de succes.“ Dacă ești puțin jenată să aduci vorba despre asta, roagă-l pe el să îți spună una dintre fanteziile lui favorite – uneori, pur și simplu ascultându-ți iubitul șoptindu-ți detalii care-l excită, te înfierbînți, pe de o parte, dar pe de cealaltă parte, te face să-i mărturisești cu ușurință gândurile tale „murdare“!

Sursa: cosmopolitan.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page