Politica, Politica naţională — martie 16, 2014 at 17:38

STENOGRAME- Război total PSD vs PNL: cum s-a negociat postul lui Tăriceanu

by

Până nu de mult parteneri de guvernare, PSD și PNL au început un adevărat război în Parlament. În ședința Biroului Permanent al Senatului, ce a precedat alegerea noului președinte al Camerei Superioare, senatorii PSD și cei ai PNL s-au contrat dur pe tema noilor funcții care le vor reveni în conducerea Senatului. 

razboi

Consultați AICI stenogramele Biroului Permanent al Senatului din data de 10 martie 2014.

Cei de la PSD știau că prin susținerea lui Tăriceanu la Senat pierd o funcție de vicepreședinte, dar au încercat să amâne inevitabilul. În schimb, cei de la PNL au ținut cu dinții de un post de vicepreședinte, care le revine conform algoritmului parlamentar.

”Dumneavoastră spuneţi acum: eu ştiu că o să fie Tăriceanu, sigur o să fie Tăriceanu. În practica Regulamentului poate să apară oricare alt membru pentru că fiecare grup parlamentar are dreptul să-şi propună… şi atunci, iarăşi se dă peste cap toată configuraţia”, a susţinut vicepreşedintele Cristian Dumitrescu, conform stenogramei de ședință a Biroului Permanent al Senatului.

”Nu ne puteţi lăsa pe noi cu un chestor şi cu un secretar, nici măcar o oră, nu o zi sau o săptămână (…) Astăzi, conform Regulamentului, trebuie să rezolvăm problema. (…) Timp de o săptămână, Partidul Naţional Liberal nu este reprezentat în Biroul Permanent, conform cu ponderea pe care o are în Senat”, a replicat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

În joc a intrat și liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care nu s-a putut abține să nu le arate pisica liberalilor.

”Numirea acestui vicepreşedinte, al treilea, al dumneavoastră, ar schimba ceva în majoritatea Biroului Permanent?”, a întrebat Ilie Sârbu, făcând aluzie la noua majoritate construită de PSD.

De pe margine, cei de la PDL au luat au privit relaxați discuțiile aprinse dintre foștii aliați și prieteni.

„Noi, cei de la PDL, am luat decizia să desemnăm o candidatură la funcţia de preşedinte al Senatului şi dacă vom câştiga, sunt convins că vom elimina aceste discuţii”, a plusat chestorul Traian Igaş.

Concluziile s-au văzut abia a doua zi: PSD a cedat, iar vicepreședintele Florin Constantinescu a preferat să se retragă, în timp ce liberalii au obținut postul mult dorit de vicepreședinte al Senatului, care va fi ocupat de senatorul Marius Obreja.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page