Anunţuri, Ultimile Știri — aprilie 3, 2014 at 22:17

Steliana Miron: „Nu este firesc ca legile junglei să primeze în faţa legilor statului”

by

stelianade 

Senatoarea PNL de Suceava Steliana Vasilica Miron deplânge situaţia poliţiştilor, care sunt puşi să lupte cu forţe inegale în faţa infractorilor.

„Nu este firesc ca legile junglei să primeze în faţa legilor statului, iar noi, politicienii, să declarăm că sprijinim acest stat de drept. Organele de poliţie sunt <dezarmate> în faţa infractorilor violenţi, practic, astăzi trebuie să facă justiţie cu mâinile goale. Perpetuarea acestei stări va duce la distrugerea ordinii sociale din interiorul statului”, a arătat Steliana Vasilica Miron într-o interpelare adresată ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Potrivit senatorului care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava, în România s-a dezvoltat îngrijorător, în ultima perioadă, fenomenul infracţional, în special faptele cu violenţă, iar forţa combativă a autorităţilor este mai mult formală şi aproape ineficientă.

„Dacă justiţiei îi trebuiesc ani de zile să condamne infractorii violenţi, acestora le trebuiesc doar câteva secunde să distrugă destine. Este o problemă de siguranţă naţională să întărim autoritatea poliţiei române pentru a opri acest flagel”, a mai arătat Steliana Vasilica Miron.

Mesajul final transmis ministrului de Interne este foarte clar, iar cerinţa este aceea de a stopa bandele de infractori să pună stăpânire pe România înainte de a fi prea târziu.

„Românii nu trebuie să se teamă să stea în casele lor, nu trebuie să se teamă să iasă pe stradă, românii au dreptul la siguranţă aici, în ţara lor, iar pentru ca acest lucru să se întâmple haitele de infractori nu trebuie să mai umilească vreo instituţie a statului care încearcă să-i deranjeze”, a concluzionat Steliana Vasilica Miron.


monitorulsv.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page