Editoriale, Interviuri — decembrie 19, 2017 at 22:52

Ștefan Stan: Fac echipă cu Alexandru Vasile Președintele TNL Călărași

by

Interviu cu Ștefan Stan Președintele executiv al TNL Călărași

 

Ștefan Stan: Îmi asum statutul de om de dreapta

 

Ștefan Stan este  licențiat în drept la Universitatea Româno-Americană și Master – “Dreptul afacerilor” Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”

Ștefan este intreprinzător particular și administrează DISPO MED PLUS SRL – furnizor de servicii medicale in contract cu CAS CALARASI și DOMIMED HELP SRL  – furnizor de servicii medicale in contract cu CAS PRAHOVA.

Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu oferit de DISPOMED si  DOMIMED reprezintă o alternativă la spitalizarea prelungită și o soluție pentru pacienții care nu vor să părăsească mediul familial, domiciliul. Îngrijirile se acordă conform unui “plan de îngrijire” adaptat fiecărui pacient în parte și întocmit cu grijă sub îndrumarea medicului. Totodata furnizam si dispozitive medicale-oxigenoterapie. Serviciile medicale sunt acordate gratuit pacientilor asigurati.

Vicepreședinte in BPJ al TNL Călărași în perioada 2013-2017, în prezent este Presedinte executiv în BPJ al TNL Călărași. A fost reprezentant și delegat al PNL Călărași la Biroul Electoral Județean. A participat și contribuit ca organizator la conferințe de alegeri, municipale și județene, a fost prezent la gala premiilor TNL împreună cu organizația, a susținut un seminar de doctrină politică și administrație publică, în calitate de lector.

Ștefan Stan face parte din noua generație de lideri a PNL Călărași, chemată să asigure continuitatea și să pregătească schimbarea. Este intreprinzător particular,liberal prin ceea ce face,ancorat în concurența pe piața liberă, promotor al libertății economice și de expresie. Încrezător în şansele sale şi dornic de a adduce acea schimbare pe care tinerii din Călărași o aşteaptă, Ștefan Stan este pragmatic și militant și încearcă să-şi convingă susţinătorii prin seriozitate  și professionalism.

La prima discuție  am senzația că este bine pregătit profesional și politic. Aștept confirmarea!

 

Nelu Bălașa: – Bună ziua! Ce faceti domnule Stan?

Ștefan Stan: -Tatăl meu  sau bunicul? Eu? Bine! Multumesc! Fac bilanțul, pe mai multe planuri, al anului care se încheie.

Nelu Bălașa: -Și tatăl tău, domnul comandant? Cum se simte la pensie după atâția ani în care a fost la conducerea la Politiei Municipiului Călărași?

Ștefan Stan: Este foarte bine, multumesc! Este implicat in mai multe activități în Călărași și Prahova. Pot să vă spun că este foarte bucuros să fie la conducerea căruciorului nepoțelei pe care o plimbă prin parc cu fiecare ocazie.

Nelu Bălașa: Esti proaspăt tătic, cum reușești să îți împarți timpul i pentru familie, firme, cariera politică?

Ștefan Stan: Da, sunt tătic de 7 luni. Simplu! Organizare și… nu prea pierd timpul. De fapt noptile au cam devenit zile. Incerc să fiu cât mai mult alături de soția mea și să fiu prezent la toate bucuriile și minunile aduse de  copilul nostru. Deplăsările între Călărași – București – Ploiești sunt cele ce îmi consumă din timp. Trebuie să fiu prezent și la sediul societății din Ploiești, unde furnizăm servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în contract cu Casa de sănătate PRAHOVA și în Călărai unde administrez o societate cu acelasi obiect de activitate și în plus furnizăm și dispozitive medicale – oxigenoterapie, în contract cu Casa de sănătate Călărași.

Nelu Bălașa: Aceste contracte cu Casele de sănătate reprezintă un beneficiu pentru pacienți?

Ștefan Stan: Da, binențeles. Paciențîi asigurați beneficiază gratuit de aceste servicii. În Călărași aproximativ 600 de persoane au beneficiat de aceste servicii.

Nelu Bălașa: Care este motivul pentru care ai ales să intri în politică? …….()

Ștefan Stan: Mă interesează foarte mult viitorul, viitorul copilului meu. Am zis că nu se poate să asist neputincios la felul în care această țară este condusă. Sunt lucruri care nu pot fi privite de pe margine.

Îmi asum statutul de om de dreapta, specific membrilor PNL. Îmi doresc să aibă loc o  revitalizare a valorilor dreptei și o promovare a lor către tineri, către populație. Consider că sunt  relevante pentru România următoarele valori liberale: „domnia legii” nimeni nu este mai presus de lege, egalitate de șanse și meritocrație, non-intervenționismului – un stat discret și puternic.

Sunt de părere că dacă iubești viață, dacă te interesează viitorul, faci politică. Cea mai gravă atitudine este indiferență și catalogarea tuturor politicienilor că fiind la fel, nu ai cum să îi pui în aceeași oală pe toți politicienii, faci un serviciu și creezi un avantaj politicienilor rău intenționați cu interese obscure, interese personale, slab pregătiți, care cred că politică este o scurtătură către banul public, banul furat. De 28 de ani nu prea s-au costruit km de autostrăzi, spitale, anual România pierde unu din cinci medici- sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică, lunar o treime din banii câștigați prin muncă de orice om se duc la stat, nu este România pe care și-o doresc tinerii.  Dacă românii nu vor sta impasibili și nu vor asista inerți la starea de fapt din România se va putea consolida civilizația pe care ne-o dorim.

Nelu Bălașa: Care sunt planurile tale de viitor ca președinte executiv al organizației județene a TNL Călărași?

Ștefan Stan: Fac echipă cu Alexandru Vasile Președintele TNL Călărași. Atât pe termen scurt cât și mediu sau lung prima prioritate, personală și a întregii echipe a fost să creștem numărul membrilor de partid și nu în ultimul rând al simpatizanților TNL. M-am implicat foarte mult în organizarea filialei alături de  Alexandru .Menționez că avem în vedere programele de pregătire pentru tinerii liberali ce se desfășoară la nivel local și  național, stagiile de practică cu liderii PNL și  comisiile de specialitate la nivelul tinerilor. Totodată avem un calendar de acțiuni pe care vrem să le desfășurăm în anul 2018.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.