De pe la noi, Editoriale — august 13, 2013 at 19:17

Statul ești tu !

by

statul esti tuSunt zile în care simt cât de aproape de catastrofă suntem, iar asta e una dintre ele. Cu toate acuzele ce mi s-au adus, cum că nu mi-aș iubi neamul, țara, c-aș fi trădătoare și că-i vorbesc de rău pe români, cu toată bunăvoința, n-am găsit argumente pentru care i-aș vorbi de bine. Repet, azi e una dintre acele zile în care aș stârpi trei sferturi din viețuitoarele bipede care populează Grădina asta a Maicii Domnului (ce i-o fi venit Papei să ne amăgească așa de rău, nu pot pricepe), fără milă și remușcare. Îmi imaginez uneori că am super-puteri și că aș aduna toate specimenele suspectate de a fi veriga lipsă dintre om și maimuță, le-aș ridica asemenea lui Superman până-n spațiu și le-aș lăsa acolo pentru eternitate, să se aleagă praf stelar de ele, îngrășământ pentru vreo planetă îndepărtată pe care-ar putea răsări peste 1 miliard de ani speranța vieții, materializată printr-o bacterie primitivă.

Cum m-aș putea oare mândri și cum aș putea iubi o adunătură de vite încălțate ce plâng și bălesc la televizor de mila unui borfaș analfabet,  unui mitocan misogin care-a furat de la statul român, care stat român ești și tu, vită încălțată, bubalină andină fără creier și judecată ce bocești acum de grija lui Becali, a mațelor lui sensibile dezobișnuite de fasole și cârnații pe care tu chiar crezi că-i mănâncă el la pușcărie, de margarina pe care tu presupui c-o înghite, dar cu care poate nici pantofii nu și i-ar face? Cu ce e mai de compătimit familia lui care oricum va trăi și de acum încolo tot în lux grație banilor dosiți prin bănci străine, sau îngropați pe moșii pentru că Becali e exact genul care și-ar îngropa la propriu banii, bani furați de la fiecare dintre noi, bani furați de la gura copiilor tăi, a bătrânilor din azile, a bolnavilor din spitale, decât familia ta care-și târăște zilele de la un salariu la altul ?  De ce nu vrei tu, smiorcăitule, milosule, piosule să înțelegi că Becali n-a dat nimănui nimic de la el pentru că singurii bani câștigați cinstit de el au fost din vânzarea brânzei și a laptelui ?  Câți ciobani, sau crescători de animale cunoști să fie măcar pe sfert așa de bogați ca Becali ?

De ce nu te duce capul să înțelegi că toți borfașii se roagă la Dumnezeu, dau bani la biserici și la pomanagii, sau chiar fac acte de caritate, în schimbul mântuirii și a libertății ? De ce nu vezi că lăcomia și dorința de putere l-au dus la pierzanie, credința că e invincibil, deasupra tuturor, deasupra ta, cel care-i plângi acum de milă ? Știu  de ce , și acesta e și motivul pentru care te detest: îl compătimești și te solidarizezi cu el pentru că ești lipsit de morală, pentru că ți-ai dori în secret să te-mbogățești exact după modelul lui, nu contează cum, prin ce mijloace, doar să te-mbogățești. Visezi să te sui și tu cu picioarele pe Maybach, să înjuri femei la televizor, să arunci cu bani în stânga și-n dreapta, să ți se pupe mâna, să stai cu teancurile de euroi la poartă și să le-mparți colindătorilor cerșetori de Crăciun. Ai vrea în secret să fii mafiot ca el, să ai slugi, aghiotanți, să poți cumpăra pe oricine, să fii la fel de bărbat ca el când ești pe val. Dar dacă ești bărbat când furi, fii la fel de bărbat și când plătești, pentru că totul se decontează în lumea asta.

Abia când vor pricepe toți aspiranții la modelul Năstase, Becali, când vor geme pușcăriile de miliardarii de carton cărora încă le cântă greierii prin crăpăturile din tălpi și nu li s-a uscat bălegarul dintre degetele de la picioare, cei care au sărit din căruță direct în mașini de lux, din bordeie insalubre în palate cu turnulețe cu aur pe pereți, din apartamente amărâte de bloc în vile boierești, abia atunci se va dovedi că nu sunt modele de urmat. Banii sunt buni, dar libertatea e și mai bună, cu toate că mulți spun că ar face 3 ani de pușcărie pentru averea lui Becali.

Uitați-vă în jurul vostru, vă place ce vedeți? Trăim în țara hoților, suntem conduși de un hoț căruia tocmai în timp ce boceați la porțile Rahovei, un alt hoț i-a dat un NUP în cazul unui plagiat. Tot în timp ce vă-ntindeați mucii, alți hoți ți-au furat referendumul când ai decis că 300 de parlamentari îți sunt de-ajuns până peste cap. Hoții din Senat au considerat că e suficient ca doar 30% din populația care se prezintă la un referendum să decidă și pentru tine, prea ocupat să verși lacrimi pentru unul care n-ar da un scuipat pe tine, dacă n-ar fi televiziuni care să arate ilustrul scuipat în direct. Hoții ți-au furat statul și continuă să te fure în timp ce tu caști gura la curvele de la TV, la Las Fierbinți, la Dana Grecu și la Mircea Badea, plângi de mila lui Năstase, a lui Becali și a lui Voiculescu. Te găsește mărinimia, pioșenia și iertarea creștinească taman cu cine nu trebuie, când nu trebuie… De ce ? Pentru că nu vrei să-nveți nimic, nu te respecți pe tine însuți, pentru că ai mentalitate de slugă și cazi în admirația oricărui bandit plin de bani. Pentru că nu te duce capul să pricepi că banii aceia sunt furați de la tine, de la familia și neamurile tale. Pentru că n-ai înțeles încă un lucru foarte simplu: STATUL pe care-l fură ei, ești tu.

Autor: Angela Tocilă, politicstand.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page