Mâncare şi Băutură — noiembrie 6, 2013 at 21:21

SPUMANTE & FRIZZANTE, Crama Natura-Panciu

by

FRIZZANTE-demisecVinurile obținute la poalele Munților Vrancei, în Crama Natura, dobândesc caracterul vioi și neastâmpărat al unui pământ frământat, aflat la îmbinarea plăcilor tectonice.

Aceste vinuri sunt susținute de pasiunea pentru vin a lui Daniel Guzu, originar din Țifești, crescut în inima acestei podgorii renumite, dedicat să continue tradiția din familie a cultivării viței de vie și a producerii vinului.

Nu în ultimul rând, ne-am gândit și la pasionații de vinuri, iar pentru ei construim un conac chiar în mijlocul plantației, unde vor putea veni să viziteze crama, să asiste la îmbutelierea vinurilor, dar și să deguste produsele noastre, într-un cadru mirific oferit de Dealurile Vrancei. Sperăm ca, începând cu 2014, să ne treceți pragul. Noi vă vom aștepta cu drag!

Frizzante alb – Sec

Făurit din soiul de struguri Fetească Regală, Frizzante Casa Panciu este un vin mai puțin efervescent decât șampania, caracterizat de eleganță și prospețime. Aspectul mătăsos oferit de perlajul fin este îmbinat armonios cu aroma florală și gustul de fructe exotice. Un vin sec delicat și ușor acidulat ce se pretează perfect asocierii cu fructe de mare, icre negre sau brânzeturi tari.

Alcool: 12%

Zaharuri: 2,25 g/l

Aciditate totală: 5,77 g/l

Frizzante alb – Demisec

Din împreunarea soiului românesc de struguri Fetească Regală cu un renumit soi franțuzesc de struguri aromați Muscat Ottonel  izvorăște un cupaj de o aleasă finețe: Frizzante Casa Panciu.

Vin demisec ușor acidulat, reconfortant și distins, ce denotă puternice arome florale, acompaniate de un gust delicios de fructe. Asocierea ideală pentru acest vin o reprezintă aperitivele, caviarul, stridiile și peștele.

Alcool: 12%

Zaharuri: 19,25 g/l

Aciditate totală: 5,82 g/l

FRIZZANTE-ROSE-reflexieFrizzante rose – Demisec

Un soi de struguri „erou”, Băbeasca Neagră a supraviețuit filoxerei, fiind unul dintre puținele soiuri autentice românești.

Frizzante Rose Casa Panciu este un vin ușor acidulat, cu o culoare suprinzătoare rose cireașă, reprezentând un preludiu pentru descoperirea unor arome delicate de fructe de pădure. Însoțește excelent pastele, somonul tras la tigaie sau deserturile nu foarte dulci cu sosuri de fructe roșii.

Alcool: 13,5%

Zaharuri: 19,25 g/l

Aciditate totală: 6,30 g/l

Autor: Mihail Gatatanu, drinkfood.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page