De pe la noi, Editoriale — ianuarie 17, 2014 at 00:48

În spitalul din evul mediu, de la Călăraşi, pacienţii şi personalul sunt laşi

by

spital calarasi1Motto 1:”Nu înteleg de ce se plâng românii de spitale. Aici se trăieşte chiar foarte bine. Eu locuiesc într-unul de peste 20 ani!”, a declarat un stafilococ.

Motto 2: atâtea mici victorii împotriva ignoranţe, a ceţii, a tăcerii ostile,a lumii care ne-ncojoară

Astăzi nevoia m-a obligat să ajung în spitalul din evul mediu, de la Călăraşi. Am găsit o pacientă la secţia ORL revoltată şi iată ce mi-a spus:

În vreme ce plătim lunar contribuţiile pentru sănătate la stat, trebuie să suportăm, când apar probleme de sănătate, condiţiile precare din spitalul  judeţean Călăraşi: după vremea lu Pazvante Chioru’ – camere cu pereţi scorojiţi,uşi care nu se închid, instalaţii electrice şi sanitare defecte, mobilier şi saltele rupte, perne cu gâlme care creează pacienţilor  frustrare şi revoltă reprimată, înfundată. Spitalul judeţean  Călăraşi se confruntă cu realitatea unui  prost management, care nu asigură condiţiile minime pentru menirea ce o are: să trateze bolnavii. Condiţii sub orice standard:  nu curge apa,nu sunt duşuri, e frig…

A declarat ..na” că era să-i dau numele… m-a rugat să nu… că poate mai are nevoie…

Medicii şi asistenţii nu se revoltă pentru aceste condiţii inumane, toată lumea din spital se teme de întrebări  periculoase, iar cea mai des întâlnită ar fi aceasta: deşi ştiu că am dreptate, mai ştiu că deranjează foarte  tare, dar eu aş considera–o ca pe o datorie în sensul unei nevoi de a ajunge la adevăr. Adevărul este crud  în spitalul judeţean: nu îşi îndeplineşte menirea . Filosoafa, prietena mea bolnavă care mi-a spus că i-au adus de acasă apă ca să se spele medicamente, aşternuturi…dar nu vrea să-şi dea numele… Plăteşte însă miliarde impozite şi taxe la statul român cu funcţionari iresponsabili şi indolenţi.

Hoţii şi proştii administrează catastrofal sume imense pentru a asigura sănătatea. Dăcă sunteţi laşi să nu vă mai plângeţi. Înghiţiţi şi veţi muri bolnavi şi laşi… Doamne fereşte!!!…

VACA

Între timp holurile şi birourile conducerii spitalului sunt în modernizare…

Nelu Bălaşa

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page