Evenimente, Ultimile Știri — iunie 21, 2013 at 00:52

Spiritul antreprenorial, valenţă educativă la Liceul Economic

by

IMG_7508Joi, 20 iunie, în foaierul sălii de ședințe a consiliului județean, a avut loc cea de-a treia ediţie a Târgului Judeţean al Firmelor de Exerciţiu.

Colegiul Economic Călărași în parteneriat cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură Călărași , ADR SUD Muntenia, Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Consiliul Județean Călărași a organizat Ediția a III-a a târgului.

La acest eveniment au fost invitate firmele de exercițiu existente în rețeaua ROCT în acest an școlar din județul Călărași. In cadrul parteneriatului Colegiul Economic este implicat direct în organizarea și coordonarea anuală a Târgului județean al firmelor de exercițiu.

Competiţia a reunit 13 firme de exerciţiu : 10 firme din Colegiul Economic Călărași , 2 firme din Colegiul Agricol Sandu Aldea Călărași și o firmă de la Grupul Școlar Nicolae Bălcescu din Oltenița

IMG_7463

Evenimentul a fost onorat de reprezentanţi ai : CCIA Călărași – președinte Dragan Marian , ADR SUD Muntenia -președinte Liviu Mușat, Consiliului Județean Călărași- prefect George Iacob și vicepreședintele Consiliului Județean Ștefan Ion, ISJ Călărași -inspector școlar general Silviana Sestacovschi , senatorul Liviu Tomoiagă, deputatul Florea Daniel , deputatul Iliuță Vasile , consilierul Cristodor Dan ,profesori coordonatori ai firmelor , agenți economici, părinți , profesori de specialitate și elevi de la liceele din județ.

IMG_7472

Comisia pentru jurizarea celor șase competiții a fost formată din :

Președinte :

Prof. ing. Silviana Sestacovschi – Inspector Şcolar General

Vicepresedinți:

Ing. Drăgan Marian- Președinte CCIA Calarasi

Prof. Caraion Steluța – coordonator proiect

Prof. Pațurcă Roxana – coordonator proiect

Evaluatori : reprezentanți ai parteneriatului , agenți economici și profesori de specialitate .

Firmele câștigatoare ale compețiilor desfășurate în cadrul târgului au fost :

« Cea mai buna prezentare a firmei » “Cel mai profesionist de stand » firma  POWER & SPEED SRL de la Colegiul Economic , profesor coordonator Brisan Mariana

IMG_7451

« Cel mai profesionist personal de stand » și « Cel mai bun catalog » firma SHINE SRL de la Colegiul Economic, profesor coordonator Socariciu Mirela

IMG_7507

« Cel mai bun spot publicitar » firma BABY LAND SRL de la Colegiul Economic Calarasi ,

IMG_7429

« Cea mai buna pagina web » firma VIDEO HUNTER SRL de la Grupul Scolar « Nicolae Balcescu » Oltenița .

IMG_7502

Premiul de popularitate și cupa firmelor de exercițiu au revenit firmei WORLD TOUR SRL,  de la Colegiul Economic profesor coordonator Toader Marioara.

Dan Cristodor, Președintele organizației municipale a PSD a declarat: mă simt onorat să fiu astăzi alături de voi,mulțumesc domnului director Bobeică și doamnei prof. Roxana Pațurcă pentru invitație și vouă pentru minunata atmosferă în care v-am găsit. Voi sunteți viitorul acestui oraș,v-ați organizat foarte bine  astăzi și asta arată că sunteți pe drumul cel bun, iar eu vă îndrum să o țineți tot așa, să vă mobilizați și să învățați cât mai bine pentru că numai așa veți reuși în viață.  Îmi place foarte mult la voi spiritul intreprinzător și vă urez succes!

Daniel Drăgulin,Primarul municipiului Călărași: Liceul economic își consacră blazonul în domeniul învățământului călărășean, organizând astăzi un eveniment de importanță deosebită pentru tinerii elevi.Dacă la început  acest eveniment era organizat în curtea proprie, acum a devenit de importanță județeană.Meritul acestui eveniment este al profesorilor și al elevilor care s-au implicat într-un proces instructiv educativ eficient și cu mare priză la elevi. Vă urez succes și cei mai buni să câștige

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a declarat următoarele:
„Sunt copleşit de ceea ce văd astăzi aici – un interes deosebit pentru ceea ce înseamnă spiritul antreprenorial cultivat din cele mai fragede vârste. Ca reprezentant al unei instituţii regionale îmi doresc foarte mult ca acest tip de activitate să poată fi extins până la nivel regional, la nivelul tuturor celor şapte judeţe ale Sud Munteniei. Avem nevoie de spirit antreprenorial mai mult decât oricând şi sunt convins că acesta trebuie început şi cultivat de la o vârstă fragedă. Este lucrul pe care îl faceţi dumneavoastră aici, deopotrivă cadre didactice şi elevi, şi vreau să vă felicit pentru acest lucru. Vreau să cred că acest tip de eveniment constituie un motiv de reflecţie şi pentru administraţia locală călărăşeană asupra resursei umane deosebite pe care o constituiţi voi, tinerii călărăşeni, şi vă spun acest lucru din proprie experienţă. De şase ani derulăm la nivelul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, un program în care pe perioada vacanţei de vară angajăm studenţi călărăşeni. Nu o să vă vină să credeţi câţi copii de valoare sunt în Călăraşi, care, din păcate, din cauza ofertei destul de timide pe care o au la terminarea studiilor se risipesc în cele patru zări. Cred că nu numai în business vă puteţi găsi dumneavoastră un viitor, eu cred că şi administraţia locală are nevoie de oameni ca voi, aplecaţi pentru business, iar începutul poate fi aici. Vă felicit şi vreau să reafirm că arhiva de proiecte de la Agenţie, toate cele care s-au derulat până în momentul de faţă, vă stă la dispoziţie. Sunt convins că poate fi un izvor de inspiraţie pentru dumneavoastră. Încă o dată vă felicit şi vă doresc mult succes celor care intraţi în competiţie şi de asemenea la etapele viitoare!”

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page