Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 31, 2014 at 00:36

Speranţele Primarului Lică Voicu s-au împlinit.Joi a semnat contractul pentru Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra

by

brct-300x208

În data de 30 octombrie 2014, la sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), în prezența directorului executiv, Nicoleta MINCU, reprezentantul Comunei Independența din județul Călărași a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra”.

Cu acest prilej, primarul Comunei Independența, Lică VOICU, a adus la cunoștință faptul că pentru localitatea pe care o conduce acest proiect reprezintă o mare realizare, fiind, de altfel, și primul proiect cu finanțare europeană pe care îl va implementa pe perioada mandatului său. S-a declarat optimist și pregătit pentru a accesa și alte fonduri nerambursabile în următoarea perioadă de programare.

La evenimentul prilejuit de semnarea contractului a participat și administratorul public al județului Călărași, Daniel ȘTEFAN, care a felicitat atât echipa de implementare a proiectului cât și echipa BRCT Călărași pentru promptitudinea de care a dat dovadă în pregătirea contractului de finanțare.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Călărași-Silistra prin reabilitarea drumurilor din comuna Independența și Municipalitatea Silistra” are un buget total de 5,9 milioane de euro. Partenerul lider, Comuna Independența din județul Călărași, va moderniza 15,2 km de drum din comună, iar cel de-al doilea partener, Municipalitatea Silistra, va reabilita un segment de 7,8 km de drum din oraș.
Directorul executiv al BRCT Călărași, Nicoleta MINCU, a subliniat importanța proiectului pentru cele două localități din zona Călărași-Silistra, asigurând echipa proiectului de tot suportul biroului pe parcursul derulării proiectului.

Referitor la implicarea instituțiilor din județul Călărași în cadrul PCT Ro-Bg 2007-2013, situația se prezintă astfel: 37 de proiecte sunt contractate în parteneriatul cărora se regăsesc autorităţi ale administraţiei publice locale, instituții de învățământ, instituții publice și cele aflate în serviciul societății, servicii publice deconcentrate și ONG-uri din județul Călărași. Valoarea totală a acestor proiecte este de 78 milioane de euro, dintre care 29 de milioane euro reprezintă bugetul partenerilor din județul Călărași.

Obiectiv de Călăraşi

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page