De pe la noi, Editoriale — noiembrie 5, 2013 at 19:03

“Specialiștii pomicoli”… o comit din nou!

by

Nu știu ce-i mână în luptă pe “specialiștii pomicoli” de la primăria Călărași.  Nu știu ce rațiuni de cheltuire a banului public au, dar sigur nu au calificare.

2

Daniel Drăgulin și Virgil Dumbravă au dat întotdeauna declarații sforăitoare despre “peisagiștii lor” despre hemoragia de studenți de la arhitectură care să vină și să fericească poporul călărașean cu minunatele lor viziuni peisagistice.

Pentru că nu se vede nimic  d.p.d.v. peisagistic –apropo  primul lucru care trebuie să-l faceți în acest domeniu, este să cosiți iarba la timp – au venit cu o găselniță scumpă și provizorie.  Pe scuarul de la 5 Călărași la liceul agricol au montat niște panouri metalice de gard, care să țină drept suport pentru ghivece de plastic , în care au pus flori și pe care, eventual să le ude cu furtunul, de la tractorul care trage cisterna cu apă.

Și asta când ? Cu o zi înainte  de a veni lapovița și ninsoarea anunțată de meteorologi.Așa cum spuneam ciudate priorități are primăria Călărași.

6Găselnița cu florile puse în ghiveci pe suport de panou de gard,  total neinspirată  într-un scuar în care ai plantat flori, bani îngropați care nu se văd de gardul viu și încerci să salvezi situația, arată neprofesionalismul celor care se ocupă, disprețul față de banul public al celor ce aprobă și un kitch peisagistic rezultat din voluntarism și improvizație.

Și culmea  modelul este la doi pași : scuarul din fața magazinului Penny… asta dacă vreți ca cetățenii să se bucure de flori…

By the way – gardul viu pe scuarurile  de pe bulevarde sunt inutile și acoperă florile plantate în interior, gardul viu are și el rostul lui în anumite locuri și pentru anumite scopuri. Când plantezi flori și vrei să ai un efect estetic nu le acoperi cu gard viu…

Nu eu un sfat e o părere de la un cetățen… nu sunt specialist pomicol…

Nelu Bălașa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page