De prin lume adunate — mai 22, 2014 at 21:01

This is Sparta, fă!

by

Nici nu s-a risipit încă fumul reactoarelor avionului cu care Joe Biden a părăsit România, când deja, mândria națională a dat din nou în clocot, aproape cu aceeași furie ca în vremea emanatului Revoluției, Ion Iliescu. ”Nu ne vindem țara” atunci, ”Mândri că suntem români” acum.

Să ne-nțelegem, nu am nimic împotriva mândriei în general, mă consider și eu una dintre persoanele mândre pentru că înțeleg să nu primesc ceva fără să ofer înapoi altceva. Unii însă, sunt mândri pentru că așa le spun alții că trebui să fie. O mulțime de analiști și politicieni s-au întrecut aseară în a părea suficient de indignați că Biden și-a permis să ne dea sfaturi. Anume că ar cam trebui s-o lăsăm mai moale cu corupția, că ar trebui să lăsăm justiția în pace și să n-o hărțuim mereu. Că ar fi bine să nu mai protejăm suspecții de corupție, chestii din astea, fleacuri de pe la noi, ce se întâmplă atât de des încât nici nu le mai băgăm în seamă.

caprăJoe Biden nu era probabil la curent cu fudulia românească, iar cum vine din cea mai mare democrație a lumii, habar nu are el cu ce bomboană de popor străvechi are el de-a face aici, în Grădina Maicii Domnului. Ia să vedem… Statistic s-a demonstrat că suntem pe ultimul loc în Europa la consumul de săpun și pasta de dinți, în concluzie, suntem destul de jegoși, ceea ce se poate constata vara în mijloacele de transport în comun sau în orice incintă unde se adună mai mult de trei persoane. Suntem fruntași la consumul de alcool, suflându-le în ceafă rușilor, campionii absoluți la această disciplină. Fruntași suntem și la mortalitatea infantilă, la tuberculoză, denumită și boala mizeriei și sărăciei. Tot pe primele locuri suntem și la exportul de carne vie, traficăm de la copii pentru cerșit până la octogenari folosiți în același scop. Exportăm prostituție și hoți. Mulți dintre români trăiesc fără curent electric sau apă curentă și au buda în fundul curții.

Mândria noastră, în contextul geopolitic de acum, nu-și prea are rostul. Adică, nu poți fi capră râioasă cu coada pe sus când ai de ales între două mari puteri, cât încă mai ai de ales. Dacă suntem suficient de fuduli să nu acceptăm niște sfaturi de bun simț de altfel, probabil că varianta cealaltă ar fi mai pe gustul patrioților români. Pentru că nimeni și nimic nu poate sta în calea patriotismului când e vorba de apărat hoți, de furat de la stat și demolat legi.

Așa că, băi Bidene, nu veni tu să ne-nveți pe noi, buricul pământului ce avem de făcut. Ia-ți băi, Bidene, Chevronul și McDonaldsu’ și du-te la tine-n țară cu sfaturi cu tot! Noi, zeii, Zamolcșii, primul popor de pe pământ, dacii, tracii, Draculii, străvechii, nemaipomeniții Universului, nu acceptăm sfaturi de la nimeni, ba chiar am avea de dat. Și o să vă demonstrăm asta chiar duminică la alegerile europarlamentare la care probabil, nu vom catadicsi să participăm dintr-un sictir ancestral sau vom vota cu cel care ne dă de pomană. La pomeni nu urlă mândria în noi și nici la lene nu ne întrece nimeni. This is Sparta, fă!

Angela Tocilă, catchy.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page