Mâncare şi Băutură — aprilie 29, 2014 at 10:30

Sote de ficat cu ciuperci

by

Va propunem astazi o reteta foarte gustoasa – sote de ficat cu ciuperci. Datorita continutului bogat de fier si vitamina A, ficatul este benefic pentru sanatatea organismului.

Datorita continutului sarac de grasimi, ficatul este foarte usor de digerat, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.
Deficitul de fier provoaca anemie feripriva, manifestata prin oboseala, slabiciune, stari de nervozitate, ritm anormal al batailor inimii.
Ciupercile reprezinta o excelenta sursa de proteine si minerale precum fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc. Pot fi preparate in diferite moduri, fiind foarte gustoase. Iata o reteta de sote de ficat cu ciuperci extraordinar de buna.

ficateiIngrediente pentru sote de ficat cu ciuperci:

  • 300 g ficat;
  • ½ kg ciuperci;
  • 1 ceapa;
  • 70 g unt;
  • 100 g smantana;
  •  ½ pahar cu vin;
  • sare, piper;
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare:

Se tin ficateii o ora in lapte rece, apoi se curata de pielita, se taie bucatele si se presara piper; se dau prin faina si se rumenesc in unt. Separat, ceapa si ciupercile spalate bine se toaca si se inabusa in unt. Apoi se adauga ficatul, smantana amestecata cu o lingurita de faina, sarea si vinul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote si se serveste.

Pofta buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page