Mâncare şi Băutură — mai 3, 2013 at 14:24

Sosuri pentru carnea de miel (1)

by

1) Sos fin acrisor

sos dulce acrisorIngrediente:
1 lamaie
200gr peltea de portocale
coaja rasa de la o portocala
2 lingurite de mustar
2 lingurite otet de mere
50 ml vin alb
Preparare:
Fierbeti timp de 5 minute, in 100 ml apa, lamaia curatata de coaja, taiata felii, impreuna cu coaja de portocala rasa. Separat, amestecati pelteaua cu vinul si otetul. Adaugati mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamaia. Amestecati bine. Acest sos trebuie turnat caldut peste feliile de friptura de miel.

2) Sos de hrean cu nuci sau migdale

sos de hrean cu nuci si migdaleIngrediente:
500 ml lapte
2 linguri faina
50g nuci/migdale maruntita
1 lingura hrean
1 lingurita zahar
sare, piper
Preparare:
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru omogenitate. Puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugati nucile/migdalele, zaharul si lasati la fiert, amestecand  continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand sosul incepe sa se ingroase, adaugati hreanul, amestecati ingredientele si luati vasul de pe foc.
Acoperiti sosul pentru 5 minute si apoi puteti sa-l serviti cu carnea de miel.
Tips: daca sosul e prea gros il puteti subtia cu putin lapte clad.

3) Sos de ceapa cu vin

sos-ceapaIngrediente:
100 ml ulei
5 cepe date pe razatoarea mica
2 linguri faina
1 lingura otet
2 linguri apa
200-300 ml vin negru
1/2 lingurita zahar
3 galbenusuri fierte tari
sare/piper
Preparare:
Caliti ceapa in ulei, presarati apoi deasupra ei faina, rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru. Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana obtineti un sos bine omogenizat. Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecind  continuu. Cand sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cat mai fin.

4) Sos de tarhon cu lamaie

tarhon cu lamaieIngrediente:
500 ml supa de pui sau de zarzavat
zeama stoarsa de la o lamaie
3 linguri miere
1 leg tarhon verde
sare/piper
Preparare:

Rupeti frunzele de pe tulpinile de tarhon si lasati-le intregi. Taiati cat mai fin tulpinile de tarhon si puneti-le in supa de pui. Adaugati zeama de lamaie, mierea, piperul si sare dupa gust. Fierbeti amestecul pana cand incepe sa se ingroase. Adaugati frunzele de tarhon, mai tineti vasul 5 minute pe foc, apoi opriti focul. Acoperiti si lasati la racit. Se poate servi rece sau cald la orice mancare de miel.

[button link=”https://www.argumentpress.ro/sosuri-pentru-carnea-de-miel-2/” bg_color=”#d41ad4″ window=”yes”]Sosuri pentru carnea de miel (2)[/button]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.