Mâncare şi Băutură — martie 29, 2014 at 12:04

Sos cremos fantezie cu ciuperci

by

Acest sos de ciuperci cu siguranţă este ceva de care nu te vei mai lipsi niciodată…  ai încredere în mine!..  Este un sos foarte versatil, care poate fi servit nu numai cu legume ci poate sta foarte bine lângă peşte, cartofi la cuptor, pui sau friptură.

Mushroom-sauce-on-baked-potatoesIngrediente:

30 ml ulei de masline
50 g unt
2 catei de usturoi-zdrobiţi
1 ceapă-tocată sau rasă
500-600 g ciuperci-poţi utiliza diferite varietăţi şi dimensiuni
50 ml coniac
250 ml smântână sau cremă de brânză
un pic de lapte la nevoie
sare şi piper
1 lamaie tăiat
ierburi aromate (opţional)
nucşoară proaspăt rasă

Mod de preparare:

Spalaţi ciupercile, scurgeţi-le şi apoi absorbiţi apa rămasă cu un prosop de bucătărie. Mai apoi le tăiaţi în bucăţi pe cele mari iar ciupercile mici pot fi lăsate întregi.

Încingeţi  o tigaie, topiţi untul şi adăugaţi şi uleiul. Aruncaţi în tigaie ceapa,usturoiul şi sotaţi până  când ceapa devine moale şi translucidă. Adaugă ciupercile. Gătiţi-le până când ciupercile sunt  uşor caramelizate. Adaugă cognacul şi flambează ciupercile până când tot lichidul s-a evaporat.mushrooms3Adaugă apoi branza cremă sau smântâna şi se lasă focul mic pentru a se îmbina şi a se topi foarte bine toate elementele şi pentru a face sosul mai divin. Se condimentează cu sare, piper si se stoarce  sucul de lămâie peste. În cele din urmă, dar cel mai important, adăuga nucşoara proaspăt rasă şi ierburile aromate tocate în funcţie de preferinţa ta.

sos de ciuperci

Să aveţi poftă!

bona fide farmL.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page