De prin lume adunate — aprilie 21, 2018 at 10:46

Soros incepe investitia in criptomonede. Primele rezultate: Valoarea Bitcoin creste cu 8%

by

În acest weekend, criptomoneda Bitcoin a ajuns la o valoare de 8.089 de dolari. Fata de minimele atinse la finalul lunii martie, s-a inregistrat o crestere de aproape 8%.

Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzactionare Cryptocampus, a afirmat, intr-un e-mail:

“Bani seriosi intra pe piata pentru prima data. (…) Cu cateva zile in urma am ajutat la stabilirea unei tranzactii de 200.000 de Bitcoin pentru cumparatori chinezi… Soros intra in piata, de acum vom vedea inceputul adevaratei bule”.

George Soros este un investitor miliardar. Acesta si-a exprimat parerea despre lumea monedelor virtuale in luna ianuarie a acestui an, cand a numit criptomonedele “un balon”.

Miliardarul a declarat saptamana trecuta ca si-a autorizat biroul de familie pentru a tranzactiona active digitale de 26 de miliarde de dolari.

De asemenea, rivalii Bitcoin, au inregistrat cresteri, Ethereum a inregistrat o crestere de peste 12%, Ripple a crescut cu aproape 20%, iar Litecoin a urcat cu aproape 10%.

Pana in prezent, mai ales in acest an, monedele virtuale s-au confruntat cu prabusiri importante ale valorilor.

In acest moment, un pas important in evolutia lor consta acceptarea acestora de catre companiile financiare de top. De asemenea, modul in care vor fi reglementate criptomonedele si acceptate de catre participantii la piata financiara ramane discutabil

Bitcoin a atins punctul maxim in decembrie anul trecut, cand a fost cotat la aproape 20.000 de dolari. Cea mai mare valoare a acestei monezi a fost atinsa in acest an, pe 29 ianuarie, cand a ajuns la 11.000 de dolari.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page