Politica, Politica naţională — februarie 16, 2017 at 14:31

Sorin Grindeanu: Acele măsuri noi, pe care le-am luat și pe care le aveam în programul de guvernare datorită nepromulgării bugetului sunt puse sub semnul întrebării

by

La începutul ședinței de Guvern de joi, Grindeanu le-a mulțumit miniștrilor din Cabinetul său pentru faptul că își continuă activitatea, “deși bugetul întârzie în a fi promulgat”.

sorin grindeanu”Din păcate, faptul că dumneavoastră și noi am reușit, zic eu, în timp record să venim cu un buget care să țină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi ne-am angajat să le punem în practică.

Iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult decât atât, acele măsuri noi, pe care le-am luat și pe care  le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului încă, sunt puse sub semnul întrebării.”

Potrivit premierului, această întârziere în promulgarea bugetului va afecta atât funcționarea ministerelor, cât și a autorităților județene și locale.

”Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri. Din păcate, toată această întârziere se va duce în lanț, nu doar către ministerele pe care dumneavoastră le coordonați, ci și către autoritățile județene, autoritățile locale, toate lucrurile care decurg pe piramidă în jos spre o bună funcționare a statului.

Și așa eram destul de  întârziați datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurile pe care dumneavoastră le știți și care nu au depins de noi. De accea, o să mai funcționăm, și toată lumea o să mai funcționeze în continuare cu 1/12, așa cum știți, conform legii, din păcate!

Al doilea lucru, vreau să vă încurajez pe cei care coordonați comitetul interministerial pentru legea prevenției și vă rog să urgentați, să faceți lucrurile cât se poate de transparent, pentru că este o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare și pe care trebui să o adoptăm, deci, vă rog să urgentați lucrurile.

De asemenea, la ministerul muncii, știu că ați început, pe legea salarizării unice, în același ritm doresc să lucrați, astfel încât și legea salarizării unice să poată fi un proiect prima oară, să poată fi finalizat într-un termen cât mai scurt.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page