Mâncare şi Băutură — noiembrie 6, 2013 at 20:49

Somon la gratar cu glazura de caise

by

somonIngrediente:

Somon: 4 fileuri de somon cam de 2-3 cm grosime

o lingurita si jumatate de usturoi zdrobit

jumatate de lingurita de sare grunjoasa

un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat

Glazura:

un sfert de cana de nectar de caise

un sfert de cana de gem de caise

o lingura de mustar Dijon

o lingurita si jumatate de otet de vin alb

o lingurita si jumatate de miere

un sfert de lingurita de sare grunjoasa

un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat

Preparare:

Pentru a pregati pestele, presara pe fileuri usturoi, jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Acopera si lasa la frigider timp de 15 minute.

Pentru a pregati glazura, amesteca nectarul si urmatoarele ingrediente intr-o tigaie mica; da in clocot. Redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic pana sosul se reduce la un sfert de cana (cam 10 minute). Ia de pe foc, lasa deoparte.

Pune fileuri, cu partea cu piele in sus, pe un gratar. Gateste timp de 2 minute, rasuceste usor si mai prajeste timp de 4 minute sau pana cand se face atat de patruns pe cat doresti. Unge fiecare file cu o lingura de glazura si mai prajeste timp de 30 de secunde.

Vei ramane placut surprinsa de aceasta abordare sofisticata a clasicului somon la gratar!

somon_la_gratar

 

Pofta Buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page