IMM şi Afaceri — iulie 7, 2018 at 15:28

Soluții smart pentru un management eficient

by

Intr-o piata a businessurilor competitive, managerii se confrunta cu nevoia de a urma toate trendurile din domeniu, iar adoptarea celor mai noi tehnologii, programe sau instrumente de comunicare interna pot sa reprezinte cea mai eficienta solutie, care va duce la cresterea productivitatii.

Iata cateva dintre solutiile propuse si care pot sa aduca beneficii oricarei companii:

 

Foloseste un tool pentru resurse umane

 

Productivitatea unei companii incepe cu angajatii pe care ii are. Gasirea unor angajati cu experienta, in special in domeniile unde competivitatea este mare, asa cum este in cazul marilor companii de IT, poate fi o adevarata provocare. Tocmai de aceea, departamentele de HR se indreapta acum catre o noua etapa in ceea ce priveste procesul de recrutare. Mai exact, acestea folosesc baze de date automatizate care ii ajuta pe manageri sa ia decizii strategice atunci cand fac angajari, in loc sa se bazeze pe intuitie.

 

Analiza predictiva nu doar ca prevede impactul pe care un anumit angajat il are asupra companiei sau nivelul de satisfactie al acestuia, ci joaca un rol important si in cresterea perfomantei fiecarui angajat, asa cum arata un studiu al celor de la analyticsinhr.com.

 

Foloseste tehnologia ca sa iti imbunatatesti operatiunile interne

 

Tehnologia la locul de munca nu mai inseamna de mult timp computere, laptopuri sau conexiune la internet. Dimpotriva, folosirea inteligenta a tehnologiei inseamna capacitatea unei companii de a integra solutii software specifice astfel incat sa reduca timpul petrecut pentru realizarea unui singur task.

 

Exista diverse produse si aplicatii care pot fi folosite de companii, fie ca e vorba de un soft pentru salarii si facturare automata sau automatizarea bazelor de date din Excel. O mare parte din productivitate reprezinta, pana la urma, identificarea proceselor care nu dau randament, corectarea lor pe parcurs si investitia in tehnologii specifice.

 

Comunica eficient cu toti angajatii

 

Orice manager cel mai probabil stie deja ca o comunicare eficienta este cheia catre un mediu de lucru productiv. Bineinteles, in prezent orice companie are la indemana diferite mijloace de comunicare, insa nu toate acestea sunt atat de eficiente pe cat am putea sa credem. Un studiu efectuat de McKinsey, o companie americana de consultanta in management, a demonstrat faptul ca e-mail-urile pot sa ocupe pana la 28% din timpul de lucru al unui angajat. Mai mult, e-mail-urile se afla de locul al doilea ca si consumator de timp, dupa task-urile zilnice ale angajatilor.

 

Alternativa la comunicarea pe mail este folosirea unor instrumente de comunicare interna, precum Slack sau Basecamp, dezvoltate pentru o comunicare mai rapida intre colegi la locul de munca. In plus, ca manager, iti poti incuraja angajatii sa comunice mai des fata in fata, intr-o sedinta scurta, care va dura mai putin decat o conversatie pe email.

 

Stabileste scopuri si obiective clare

 

Un angajat eficient este un angajat care stie ce rezultate trebuie sa obtina si care sunt obiectivele pe care trebuie sa le atinga. Atunci cand obiectivele nu sunt clar definite de catre companie, angajatii vor fi mai putin productivi. Așa ca solutia este ca fiecarui angajat sa ii fie atribuite sarcini specifice si clare. In plus, managerul trebuie sa le comunice de fiecare data care sunt asteptarile si care este impactul pe care il va avea obtinerea acelor rezultate.

 

Metoda SMART (specific, measurable, attainable, realistic, timely) reprezinta unul dintre cele mai eficiente instrumente folosite de companiile care vor ca angajatii sa isi atinga obiectivele. Inainte sa stabilesti task-urile fiecarui angajat, asigura-te ca acestea indeplinesc toate criteriile SMART.

 

Cresterea productivitati inseamna folosirea resurselor intr-un mod inteligent si, totodata, integrarea eficienta a unor instrumente sau metode de comunicare interna. Aceste solutii pot fi aplicate in orice companie care urmareste sa ramane lider in domeniul in care activeaza.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page