Fashion - Tendinţe, Lifestyle — martie 28, 2014 at 16:05

Soluţii pentru a împrospăta un ten obosit

by

Una dintre cele mai comune motive pentru care tenul are de suferit este lipsa somnului, o parte esenţială pentru refacerea celulară. În contextul în care majoritatea dintre noi reuşesc să doarmă doar câteva ore pe noapte, în loc de cele 8 recomandate de către medicii specialişti, efectele negative se vor vedea instant, atât în ceea ce priveşte nivelul de concentrare şi eficienţă, cât şi asupra tenului tău.

ingrijirea feteiCu siguranţă cea mai la îndemână soluţie pentru a împrospăta un ten obosit este un somn bun, însă pentru acelea dintre voi care nu îşi permit luxul de a dormi peste program, vă propun următoarele trucuri de înfrumuseţare express, prin care să ascundeţi sau să trataţi cearcăne, pungi sub ochi sau aspectul lipsit de strălucire al pielii.

Iată câteva soluţii pentru a împrospăta un ten obosit pe care orice femeie ar trebui să le cunoască:

Soluţii pentru ochi umflaţi

Apariţia pungilor în jurul ochilor se datorează retentiei de apă, o condiţie comună femeilor, care se agravează în timpul menstruaţiei sau în cazul în care consumăm sare în exces. La oboseală şi stres, ţesuturile se umflă în special în jurul ochilor, motiv pentru care m-am gândit să vă ofer câteva soluţii simple pentru a scăpa de pungile din jurul ochilor:

Dimineaţa, înainte să pleci la muncă, fă-ţi un masaj în jurul ochilor folosind o cremă pentru ochi răcită peste noapte în frigider. Rezistă tentaţiei de a aplica mult corector în jurul ochilor sau farduri de ochi în nuanţe închise, care vor accentua mai mult volumul din jurul ochilor. În schimb, foloseşte un cleşte pentru gene şi aplică două straturi de mascara pentru volum, pentru a distrage atenţia de la pungile de la ochi.

Dacă îţi doreşti o soluţie pe termen lung, încearcă să previi problema înainte de culcare. Foloseşte o cremă pentru ochi cu cafeină, potrivită pentru a împiedica retenţia de apă în ţesuturi şi a desumfla zona.

Dacă soluţiile de mai sus nu funcţionează în cazul tău, există proceduri medicale specializate în eliminarea problemei definitiv. Tratamentul cosmetic cu radiofrecvenţe încălzeşte straturile adânci ale ţesuturilor, congestionează vasele de sânge şi determină producţia de colagen. Rezultatele se vor vedea după prima şedinţa, pungile din jurul ochilor vor dispărea, iar îmbunătăţiri vei vedea pe o perioada de 6 luni, cu rezultate ce durează câţiva ani.

Soluţii pentru cearcăne

Cearcănele sunt capilarii sparte sau vase de sânge vizibile sunt pielea subţire din jurul ochilor. Atunci când eşti obosită, vor părea şi mai îngrozitoare, însă nu te îngrijora. Există multe soluţii pentru a scăpa de cearcăne:

Întrucât specialitatea mea este machiajul, desigur voi începe cu tehnica de camuflare a cearcănelor cu ajutorul cosmeticelor. Pentru a scăpa de nuanţa albăstruie, foloseşte mai întâi un corector în nuanţa somon, apoi tapotează în piele un strat de corector lichid cu un ton mai deschis decât nuanţa tenului.

fataPe termen lung, încearcă să îţi dai seama ce îţi cauzează cearcănele. Dacă situaţia se înrăutăţeşte doar în sezonul alergiilor, ia antihistamine pentru a ţine problema sub control. Dacă cearcănele sunt ereditare, creme cu retinol vor determina producţia de colagen şi vor ameliora situaţia.

Precum în cazul pungilor de sub ochi, cearcănele cronice pot fi tratate şi prin proceduri medicale. Injecţiile cu acid hialuronic pot face minuni, însă dacă aveţi o teamă incontrolabilă de ace, tratamentul cu IPL este de aseemnea un ajutor de nădejde.

Soluţii pentru tenul tern

Celulele pielii se repara pe timpul nopţii, aşadar atunci când pierzi ore bune de somn, te vei trezi cu un ten palid, uscat şi lipsit de strălucire. Soluţia? Pune-ţi sângele în mişcare cu ajutorul unei rutine scurte de exerciţii, exfoliază-ţi tenul cu o perie rotativă pentru faţă şi aplică crema hidratantă.

ten-obositDacă ai mai mult timp la dispoziţie înainte de a pleca la muncă, rezervă-ţi timp pentru un masaj facial. Poţi încerca şi o masca de faţă, cât timp îţi bei cafeaua de dimineaţă şi obligatoriul pahar de apă.

O soluţie eficientă pentru a îmbunătăţi aspectul tenului tern este apelarea la microabraziune, în serii de câte trei, o dată la două săptămâni. Îi vei oferi tenului un început proaspăt şi un aspect radiant, de invidiat.

Tu ce tehnici de înviorare pentru ten foloseşti?

Sursa: one.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page