Mâncare şi Băutură — aprilie 20, 2013 at 14:45

Solo Quinta

by

Solo Quinta 2Solo Quinta este un asamblaj de cinci soiuri struguri, un vin destinat cunoscătorilor, care reuşeşte performanţa de a reuni coerent, fără disonanţe sau dezacorduri, patru soiuri albe şi un soi roşu, vinificat în alb – Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat, Fetească Neagră Olfactiv, este atât de omogen şi rotund încât pare să fie rodul unui strugure nou, încă nedescoperit. Pentru cei răbdători însă, care pornesc în explorarea unui pahar cu atenţie şi fără grabă, vinul se dezvăluie pas cu pas. Pe ici, pe colo se fac simţite accentele specifice de muscat,doar pentru a se ascunde apoi, într-un ansamblu neverosimil de complex, în care se regăsesc note vanilate, fân uscat, flori proaspete de soc, praf, tulpini uscate de trandafir, cireşe albe, fructe exotice, corcoduşe şi flori de viţă-de-vie. Gustativ, nu doar confirmă aromele, ci le amplifică, oferindu-le un înveliş cărnos, solid, aproape gras. Pornind cu o senzaţie dominantă de pulpă de cireşe albe, vinul se deschide în timp, migrând de la mici fructe de pădure (fragi şi zmeură) spre note florale, de tei, salcâm şi soc, cuprinzând un spectru larg de note intermediare, punctate pe alocuri de impresii minerale de bazalt rece şi de o aciditate prietenoasă, care reuşeşte să se aşeze într-un loc în care să nu provoace separarea în trepte a ansamblului de arome. O lucrare de referinţă, potrivită şi pentru cele mai pretenţioase papile. Un postgust unic, extrem de lung şi de complex, greu de asemănat cu orice alt vin. 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.