Politica, Politică regională — iunie 26, 2014 at 19:02

SLOBOZIA-ORASUL FARA APA POTABILA…IN SECOLUL XXI! un oras de bidonari!

by

In urma cu 5 ani,in Slobozia s-a schimbat reteaua de apa.S-a renuntat la reteaua de suprafata si s-a optat pentru o retea subterana,nu stiu din ce motive au hotarat alesii nostri sa faca acest lucru,cert este ca pentru locuitorii orasului atunci a inceput cosmarul! Primaria a achizitionat cateva terenuri pentru a fora puturi de mare adancime,apa din foraje fiind pompata in sistemul de alimentare al orasului dupa ce trece prin statia de tratare. Acest proiect a inghitit milioane de euro.

10487660_292438790938537_1616202828_nDupa ce banii au fost cheltuiti,expertii au constatat ca apa contine foarte mult amoniac si s-a gasit solutia …salvatoare! S-au pompat cantitati mari de clor,numai ca in loc sa rezolve problema,au agravat-o.Au erodat conductele de metal ale retelei de alimentare. Populatia a fost avertizata sa nu foloseasca apa decat in scop menajer pentru putin timp pana se remediaza situatia.

Putin timp…5 ani! In acesti ani locuitorii orasului au avut de suferit enorm.Incepand cu igiena si terminand cu distrugerea centralelor,masinilor de spalat,obiectelor vestimentare.apa era maro si mirosea ingrozitor. Totusi aceasta mizerie de apa era platita ca fiind apa potabila,in paralel platind si apa plata pentru consum. Ca si cand nu era suficienta bataie de joc,au inceput sa scumpeasca apa,nu pentru i-ar fi imbunatatit calitatile,au scumpit-o pentru a salva S.C.Urban de la faliment.(societatea care distribuie apa in oras).

In momentul in care,in calitate de cetateni nemultumiti,am mers in sedinta Consiliului Local si am avut tupeu sa ii cerem socoteala tovarasului primar Stoica Alexandru in legatura cu calitatea,pretul apei si daunele pe care aceasta situatie ni le-a provocat am avut parte de o atitudine sfidatoare,aroganta si amenintatoare din partea primarului si a celor care il inconjoara. In disperarea lor dupa putere nu au reusit sa constientizeze ca sunt acolo pentru a ne reprezenta si a ne ajuta nu pentru a ne subjuga.

Avem dreptul sa le cerem socoteala deoarece ei isi bat joc de banii nostri,din banii nostri sunt platiti! In acest oras,rosul predomina de 20 de ani.S-a instaurat dictatura,oamenii,desi sunt nemultumiti,prefera sa taca de frica sa nu isi piarda locurile de munca,ajutoarele sociale s.a.m.d.

Acum,dupa 5 ani,apa inca nu indeplineste cele trei proprietati: incolora,inodora,insipida dar edilul nostru se bate cu pumnii in piept ca este potabila. Potabila nu este dar va fi din ce in ce mai scumpa iar noi din ce in ce mai tacuti si speriati deoarece groparii ,,Oraselului Lenes” isi fac foarte bine ,,treaba”!

In continuare cititi parerile catorva cetateni ai orasului in legatura cu aceasta situatie:

Danut Moise Probabil subiectul `apa PSD-ista de la Slobozia` ar putea trece la `rasuflate`insa adevarul este altul:atata timp cat aceasta ne creeaza neplaceri prin calitate si gaura in buget prin pret, acest subiect va ramane de actualitate.Desigur ca PSD-ul local tot incearca in ultimul timp sa se debaraseze de aceasta piatra de moara cel putin in planul imaginii si al repercusiunilor in plan electoral(psd. a obtinut cele mai proaste rezultate in Slobozia) insa credibilitatea autoritatilor locale este iremediabil afectata.

In concluzie,aceasta apa e atat de murdara incat nu va reusi sa spele prea curand fetele necurate ale domnilor Ionascu,Stoica si Ciuperca. Desigur ca i-ati intalnit pe fiecare prin diverse supermarket-uri aprovizionandu-se cu zeci de bidoane cu apa plata.

Georgiana Stoica: Platim de atatia ani o mizerie de apa,nu toti isi pot permite sa cumpere apa plata .scumpesc apa dar pe noi cine ne despagubeste pentru ce ne-au facut atatia ani?

Nicoleta Cinpeanu: apa ,despre care primarul spune ca este potabila,ne-a creat mari neplaceri de 5 ani iar problema inca nu este rezolvata.suntem un oras de bidonari!

Mihaela Stoica

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page