Anunţuri, Ultimile Știri — februarie 5, 2014 at 09:45

SITUAŢIA TRAFICULUI PE DRUMURI ŞI AUTOSTRĂZI – 5 februarie 2014

by

drumuriCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza ceţii dense, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, deoarece vizibilitatea scade sub 100 de metri iar pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.

Fenomenul se semnalează şi pe numeroase artere rutiere din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov,Vrancea, Galaţi, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi pe raza municipiului Bucureşti.

În judeţul Galaţi, pe DN 24D Bălăbăneşti – Cuca, din cauza zăpezii de pe partea carosabilă există restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare mai mare de 3,5 tone.

Pe DN 7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 și 104 (Căpăţânenii-Ungureni – Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricția pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă pe toate categoriile de drumuri.

Reamintim că pe DN1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

•             DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;

•             autostrada A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.

Din pricina ceţii dense, portul Midia a fost, începând cu ora 09.00, închis traficului maritim şi fluvial.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page